Balık Avı Videoları – Trofe Balık Avında Çıkrık Makine Kullanımı

Balık Avı Videoları – Trofe Balık Avında Çıkrık Makine Kullanımı  :

Çıkrık makine kullanımının tercih edilmesindeki en temel gerekçe, ip kullanım kapasitesinin fazla olamasıdır. Çıkrık makineler trofe balık avında tekneden kullanılan yüksek çekme kapasitesine sahip, her ebatta yapılabilen makinelerdir. Hacimlerinin büyük olması ve daha fazla ip sarılması sebebiyle düz makinelere nazaran daha ağırdır. Trofe balık avında çıkrık makineler mücadele kemeri ve daha büyük trofe avlarında mücadele sandalyesi ile kombine edilerek kullanılmalıdır. Emniyet ve rahat kullanım açışından bu malzemelerin bir arada kullanımı zorunludur.

Balık Avı Videoları - Trofe Balık Avında Çıkrık Makine Kullanımı

Çıkrık Makine Kullanımında Misine Kılavuzu Tercihi

Misine kılavuzlu çıkrık makineler 100 -150 m geçmeyen derinliklerde 50 Kg geçmeyen balıklarda kullanılması uygundur. Bu limitler aşıldığında, Çıkrık makinede misine kılavuzu kullanımından vazgeçilmelidir. 700 m gibi bir derinlikte 50 Kg üstü Orkinos ve Kılıç Balığı gibi çok hızlı çeken balıklarda misine kılavuzu çabucak ısınarak kırılabilmektedir.

Balık Avı Videoları - Trofe Balık Avında Çıkrık Makine Kullanımı

Misine kılavuzu olan makinelerin bakım ihtiyacı çok fazladır. Devamlı kullanımda, misine kılavuzunun her kullanımda yağlı olması çok önemlidir. Misine kılavuzunda bir kere korozyon olursa bir daha eski haline getirmek çok mümkün olmamaktadır.

Balık Avı Videoları - Trofe Balık Avında Çıkrık Makine Kullanımı

Çıkrık Makineli Oltayla Trofe Balık Çekmek

Trofe balık avı için olta hazırlanıp denize bırakıldığında ilk yapılması gereken, ava ve çekiş hızına uygun olarak kaloma ayarı yapmaktır. Bu aşamadan sonra sırtı çekerek balığın oltaya takılması beklenir. Balık oltaya yakalandığında hızla kalomayı boşaltmaya başlar. Balığın oltaya iyice takıldığına kanaat getirdiğimizde, oltayı sarma pozisyonuna getirerek sarmaya başlarız. Sarma işlemi, balık razı edilerek kamış kademeli olarak yukarı kaldırılıp aşağı indirilirken hızlı bir şekilde yapılır.

Kamış kaldırılırken balıktan basmak için aşırı bir güç gelmeye başlarsa, kamış balığın çekiş yönüne doğru indirilerek, balığa yol verilir. Balık kalomayı boşaltarak gücünü harcarken beklenir. Bu beklemelerde oltanın her zaman gergin olması, hiç boşluk olmamasına dikkat edilir. Boşluk olma ihtimali doğduğunda, boşluk hızla sarılarak alınmalıdır. Balığın basması bitip oltayı kaldırmamıza razı olduğu durumlarda, sarma işlemine kamış kaldırılıp indirilirken hızla sarılarak devem edilir.

Sinarit Avı Videosu: https://youtu.be/ohH73p73PHw

Balık Avı Videoları – Trofe Balık Avında Çıkrık Makine Kullanımı

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.