BALIK AVINDA UMUDU TUKENMEYENIN ODULU BUYUKTUR

Balık Avında Umudu Tükenmeyenin Ödülü Büyüktür :

Bazı günler büyük balık avı son dakikaya kalır. Bu adeta insanın sabrını son dakikaya kadar sınamak gibidir. Son dakikaya kadar sabırlı olabilmenin yolu umut kesmemekten geçer. Umut, insanın var olmasını ve her türlü zorluğa göğüs germesini sağlayan çok güçlü bir motivasyon kaynağıdır. Diğer bir deyişle yaşam enerjisidir. Umudu bitenin hayatı bitmiş demektir. Umutsuz birisinin başarılı olması mümkün değildir. Başarılı olmak için umut şarttır.

BALIK AVINDA UMUDU TUKENMEYENIN ODULU BUYUKTUR

Büyük balık avı için arkadaşları Adrasan Sahilinde aldım. Kısa bir tanışma faslından sonra balık avına başladık. Tekne koyda açılırken yemlik balık avı için oltaları suya bıraktık. Kısa sürede koy içinde birkaç yemlik balık yakaladık. Sonra Pırasalı Ada istikametine doğru yol aldık. Bu arada keyifle sohbet etmeye devam etik. Arkadaşlar büyük balık hakkında öğrenmek istedikleri pek çok soruyu sırayla sordular. Bu şekilde yol almaya devam ettik.

BALIK AVINDA UMUDU TUKENMEYENIN ODULU BUYUKTUR

Büyük Balık Avımız Başladı

Pırasalı Adanın etrafında birkaç tur atıp Çoban Limanına doğru yöneldik. Büyük balık avına Çoban Limanın açığından itibaren başladık. Yemlik balıklarımız ile Akya Oltasını hazırlayıp mavi derinliklere salarak dip sırtısı çekmeye başladık. Güzergahımız üzerinde bulunan bazı noktalarda oltamızı 80 m kadar dibe indirdik. Oltanın derin sulara indirilip sonra orta suya kadar yükseltilerek dip sırtısı çekilmesi, av verimini arttıran bir yöntemdir. Bu şekilde avlanabilecek balık çeşitliliğini de artırmak mümkün olmaktadır. Av verimliliğini arttıran bir yöntem de arada bir ara gazı vererek hızlanmaktır. Bu şekilde büyük balıkların ilgisini çekerek onların ava doğru hamle yapmasını sağlamak mümkün olmaktadır.

Bu şekilde ava devam ederek Pırasalı Adayı da geçip Adrasan Koyuna doğru yöneldik. Zaman artık azalmaya başladığı için oltaları toplayıp Akseki Koyuna kadar hızlıca yol aldık. Akseki Koyundan itibaren tekrar yemli dip sırtısı çekmeye devam ettik. Umutla büyük balığın oltamıza atlamasını bekliyorduk.

BALIK AVINDA UMUDU TUKENMEYENIN ODULU BUYUKTUR

Büyük Balığı En Son Merada Avlayacağımızı Düşünüyordum

Büyük balık avına başladığımızdan beri aklımda hep “en son merada av yapacağız” gibi bir his vardı. Bunun en önemli sebebi de son birkaç yıldır bu merada av verimliliğimizin giderek artmasıydı. Bu merayı Akya ve Sinaritler günün bazı periyotlarında ziyaret eder. Onların uğramadığı zamanlarda bu mera Balon Balıkları dolaşır. Eğer doğru zamanlarda merada sırtı çekmezsek Balon Balıklarıyla tanışmak zorunda kalırız. Bu meraya her zaman temkinli girmek gerekir. Çünkü her seferinde oltanıza bir balığın vuracağı kesin gibidir. Ama bu balık Akya, Sinarit, Barakuda veya Balon Balığı olabilir. Eğer avcı balıklar merada dolaşmıyorsa yemimizi Balon Balıklarına kaptırmamak için çok tedbirli olmak gerekir. Balonlar yeme hamle yaptıklarında hemen hızlanarak yemi kurtarmaya çalışmak gerekir. Bazen bu çabamız da büyük balığın meraya girmesine ve yemimize atlamasına sebep olur.

BALIK AVINDA UMUDU TUKENMEYENIN ODULU BUYUKTUR

Son Merada Akya Oltaya Atladı

Meraya hızla yaklaşıp ondan sonra oltaya dip yaptırmaya başladık. Daha bir kaç dakika olmadan kaloma hızla akmaya başladı. Oltamıza vuran kesin olarak bir Akya’ydı. Önce balığa yol verip sonra oltayı yavaşça sarmaya başladık. Bu arada tekneyi meradan uzaklaştırma çabası içine girdik.

BALIK AVINDA UMUDU TUKENMEYENIN ODULU BUYUKTUR

İlk Defa Yaşanan Mücadeleler İnsanı Strese Sokar

Bütün bunlar olurken arkadaşlar kalomanın boşalmaya başlaması ile büyük bir şok içine girmişlerdi. Adeta olan bitene inanamıyorlardı. Bir yandan onları büyük balık avının mücadelesine adapte etmeye çalışırken, bir yandan da tekneyi taşlık alandan uzaklaştırıp uygun bir pozisyon almaya çalışıyordum. Bütün bu olan biten benim için keyifli bir süreçken, arkadaşlar için bilinmezlerle dolu stresli bir süreçti. İlk defa yaşanan bir zorluk karşısında arkadaşların zorlanması çok normaldi. Benim görevim onların bu süreci kolay atlatmasını sağlamaktır. Bu yüzden büyük balık avına başlarken katılımcılara böyle bir durumda kulaklarının bende olmasını tavsiye ederim. İletişimimiz ne kadar sağlıklı olursa, avı başarıyla sonuçlandırmak o kadar mümkün olabilir. Yoksa en ufak hatada büyük balık kendini kurtarıp mavi derinliklerdeki özgür yaşantısına geri döner.

Sonunda balığı tekneye kadar yaklaştırıp içeri aldık. Güzel bir av yapmıştık. Arkadaşlar ilk defa bu kadar büyük bir balığın avına yapmış olmanın sevinç ve çoşkusunu yaşıyorlardı. Tabii herşey ilk defa yaşandığı için olan bitene hakim olmak onlar için hiç mümkün değildi. Bütün bu süreçler o kadar hızlı gelişiyordu ki, adeta bir rüya yaşanıyordu. Belki de bir rüya gerçekleşiyor demek daha doğru olacaktır.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/zf4ZQ6niCk4

Balık Avında Umudu Tükenmeyenin Ödülü Büyüktür

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

BALIK AVINDA UMUDU TUKENMEYENIN ODULU BUYUKTUR için 2 cevap

  1. Irfan unver der ki:

    Büyük balık avında başarılı olmanın sırrı nedir?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Bana göre sıralama şöyle:

      – Başarılı olacağına inanarak ava çıkmak,
      – Av boyunca başarmak istediğin ava odaklı olmak,
      – Zorlukların bizi odaklandığımız avdan uzaklaştırmasına izin vermemek,
      – Balık avının kısmet olduğunu kabul etmek ve ancak Allah nasip etmişse gerçekleşebileceğini hazmetmek,
      – Her başarısızlığın en iyi eğitici olduğuna fark edip, her durumdan ders çıkarmak,
      – Sadece yemek için ihtiyacın olan balığı avlamak, ihtiyaç ve istek dışı olan her avı geri salmak,
      – Kimseyi kıskanmamak, her başarılı olanı takdir edip sevincine kalpten destek olmak,
      – Bilgini paylaşmak ve becerine ihtiyacı olana yardımcı olmaktır.

      Bana göre sıralama böyledir.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.