DENIZ TUTMASINI GECIREN BUYUK BALIK MUCADELESI

Deniz Tutmasını Geçiren Büyük Balık Mücadelesi :

DENIZ TUTMASINI GECIREN BUYUK BALIK MUCADELESI

Selçuk uzun yıllardır balık avı turlarımıza katılan arkadaşlarımızdan birisidir. Genelde balık avına yalnız gelir. Balık avı hobisini kendisi için en önemli dinlenme, kafa dağıtma yolu olduğunu söyler. Denizin huzurlu ortamında büyük balıkların peşinde koşturarak huzur bulur. Bu sefer bu keyfi eşinin de yaşamasını istiyordu. Bu yüzden eşi ile beraber gelmişlerdi. Kısa bir tanışma ve eğitim faslından sonra yem balığı avına başladık.

DENIZ TUTMASINI GECIREN BUYUK BALIK MUCADELESI

Yem Balığı Avımız Başladı

Yem balığı avı için önce Selçuk oltasını saldı. Sonra ben de eşinin oltasını salıp neler yapması gerektiğini anlatarak ava başladık. Yönümüz Pırasalı Ada istikametiydi. Deniz ve hava çok güzeldi. Daha koydan çıkmadan ilk yemlik balık avımızı yapmıştık. Adaya gidene kadar ava devam ettik. Adanın etrafında bir canlı yem alıp büyük balık avına başladık.

DENIZ TUTMASINI GECIREN BUYUK BALIK MUCADELESI

Büyük Balık Avı İçin Olta Hazırlığı

Canlı yemle Akya Oltasını hazırlayıp büyük balık avına başladık. Ada ve etrafında büyük balık için bir süre dolaştık. Ama yemimizi Balon Balıkları yedi. Elimizdeki ölü yemle Akya Oltasını hazırlarken Ebru’yu deniz tuttu. Oltayı hazırlarken durduğumuz için denizin sallantısı onun fenalaşmasına sebep olmuştu. Tabii ben oltayı hazırlarken o da pür dikkat beni izlemeye dalınca denizin sallantısı onu hızlıca etkilemişti. Halbuki denizi tutması ihtimali varsa kesinlikle yakındaki nesnelere odaklanmamak gerekir. En doğru hareket uzaklara bakmaktır. Bu sayede sallantının etkisinden kurtulmak mümkün olur.

Ebru’yu deniz tutunca Adrasan Koyunun nispeten sakin sularına döndük. Büyük balık avına koy içindeki meralarda devam etmeye karar verdik. Eğer Ebru’nun durumu iyileşmezse dönüş yolunu kısaltmayı hedefledik. Sakin sular genellikle deniz tutmasının etkisini hafifletir. Bazen de geçmesini sağlar. Problem azaldıkça ava olan odaklanmamız da arttı. Sonunda Akseki Koyunun açığında büyük balık kalomayı boşaltmaya başladı.

Büyük Balık Mücadelesinin İyileştirici Etkisi

Büyük balık avı deniz tutmasına bire bir geldi. Büyük balıkla mücadele kızıştıkca Ebru’nun deniz tutması da geçti. Bir süre sonra o da mücadeleye katılıp bu keyfi yaşadı. Özellikle Akya teknenin altında kabarcıklar çıkararak gelirken sudaki görüntüsü Ebru’da deniz tutması filan bırakmadı. Balığı tekneye aldığımızda her şey yoluna girmişti. Artık hiç bir problem kalmamıştı. Selçuk eşiyle büyük balık avı yapmanın keyfini sonuna kadar yaşıyordu. Onlar için bundan daha güzel bir hatıra olabilir miydi? Çok mutluydular. Beraberce mutluluklarını paylaşıyorlardı. Darısı bunu arzulayıp yapmak isteyen herkesin başına…

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/GgjbnthVr1M

Deniz Tutmasını Geçiren Büyük Balık Mücadelesi

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

DENIZ TUTMASINI GECIREN BUYUK BALIK MUCADELESI için 2 cevap

  1. IRFAN UNVER der ki:

    Deniz tutması genellikle hangi durumlarda yaşanıyor? Siz ne yapıyorsunuz?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Deniz tutması genellikle denizin fazlaca dalgalı olduğu zamanlarda yaşanıyor. Sakin denizde deniz tutması nadiren yaşanan bir durumdur. Her iki durum da genellikle tekne durduğunda deniz tutması gerçekleşir. Tekne hareket ettiği sürece pek ortaya çıkmaz. Bir kere başladığı zaman pek geçmez. Bir de herkeste aynı şekilde seyreden bir rahatsızlık değildir. Sebepleri de çok çeşitlidir.

      Deniz tutması ihtimali varsa tekneye binmeden önce mutlaka ilaç kullanılmasında fayda vardır. Rahatsızlık ileri derecedeyse tekneye hiç binmemek en doğru tercih olacaktır. Bazen hiç deniz tutması yaşamayan bir kimse yorgunluk, ilaç kullanımı, akşamdan kalma olma, yiyecek zehirlenmesi ve buna benzer sebeplerle deniz tutması yaşayabilmektedir.

      Deniz tutması yaşandığında katılımcı arkadaşlara tercihlerini sorarız. Deniz sakinleşme eğiliminde değilse, Adrasan Koyuna girerek sakin olan meralara yöneliriz. Bu da çözüm olmazsa dönüşe geçeriz. Bazen bulunduğumuz yerde deniz tutan arkadaşı karaya çıkarmak gibi bir şansımız olur. Bu durumda onu karaya çıkarıp biz yakınlarında ava devam ederiz. Bir süre sonra onu tekrar tekneye aldığımızda deniz tutması geçmiş olur. Bir daha onu deniz tutmaz. Böyle bir durumda ikinci defa deniz tutan birisini henüz görmedim.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.