BALIK AVINDA TECRUBE EDINMEK

Balık Avında Tecrübe Edinmek :

BALIK AVINDA TECRUBE EDINMEK

Balık avında tecrübe zamanla kazanılan bir birikimdir. Bir, iki deneyimle tecrübe kazanmaktan bahsedilemez. Tecrübenin en önemli unsurları; bilgi ve deneyimdir. Zamanla sezgi devreye girer. Bu sayede doğru yerde doğru zamanda bulunmak mümkün olmaya başlar. Bu da tecrübeyi arttırır. Ama balık avı hakkında her şeyi bilmek asla mümkün değildir. Çünkü balık avında değişken sayısı sonsuzdur. Bu yüzden bilmekten değil, tecrübeli olmaktan bahsetmek daha doğrudur. Bilmek için değişkenlerin tamamına hakim olmak gerekir. Oysa balık avını etkileyen değişken sayısı sonsuzdur. Bir de bu değişkenler an itibari ile birbirleri ile etkileşime girerler. Bu durum sonsuz olasılıklı kombinasyon hesabı gerektirir.

BALIK AVINDA TECRUBE EDINMEK

Tecrübe Zamanla Kazanılır

Balık avında tecrübe kazanmak için öncelikle sık aralıklarla tekrar gerekir. Bunun sebebi başarılı bir günde elde edilen tecrübenin bir sonraki gün işe yaramamasıdır. Çünkü sonraki gün şartlar değişmiştir. Bu değişime sebep olan doğal şartlar olabildiği gibi, meradaki balığın değişimi de sebep olabilir. Bu yüzden balık avına çıktığımızda şartları kontrol edip ona uygun bir pozisyon almak ve strateji belirlemek doğru olur. Tabi bu durumda kaç yöntemi ustalıkla uygulayabileceğimiz gibi bir durum ortaya çıkar.

BALIK AVINDA TECRUBE EDINMEK

Sosyal Bilimlerde Sebep Sonuç İlişkisi

Sosyal canlılar duruma ve ana göre davranış sergilerler. Üstelik bu davranış şekilleri sabit değildir. Kişisel gelişime bağlı olarak değişim gösterirler. Yani her davranışımız zaman içinde güncellenir. Bu doğadaki bütün canlılar için de geçerlidir. Örneğin bunu kimyasal reaksiyonlarda bile izlemek mümkündür. Güçlü reaksiyon ile zayıflamış bir reaksiyonun etkisi farklı olur. Balık avında da durum aynıdır. Meradaki balık değiştiğinde aynı tür bazında bile davranışlar değişir. Örneğin bir balık bir yemi yiyip, belli bir harekete tepki gösterirken, başkasında durum değişir. Bu yüzden bir gün çok iyi çalışan yem diğer gün işe yaramaz. Bu da bizi alternatifli olmaya zorlar. Yada gezip dolaşıp bizim şartlarımıza uygun davranacak balığı bulmamız gerekir. İşte bu sebeple sırtı yöntemi genelde daha başarılı olur. Çünkü ne kadar çok yer gezersek kendi şartlarımıza uygun avı bulabiliriz. Kısaca bir canlıdan her zaman aynı davranışları beklemek doğru değildir

BALIK AVINDA TECRUBE EDINMEK

İki Defa Aynı Avı Yapmak Olasılığı

Hayatın hiç bir anında aynı şeyi tekrarlamak mümkün değilidir. Aynı şekilde evrende aynı özellikleri taşıyan iki canlı bulmak da mümkün değildir. Hatta bir birinin neredeyse birebir benzeri gibi gözüken iki canlının vücudundaki hiç bir organın özellikleri de aynı değildir. Kısaca doğada tam bir benzememe ve tekrarlanmama durumu söz konusudur.

BALIK AVINDA TECRUBE EDINMEK

Bütün bunları niçin anlatıyorum. Balık avı insan ile balık arasında geçer. Her ikisi de sosyal canlıdır. Bu yüzden an ve duruma bağlı olarak davranışları devamlı değişim gösterir. Böyle olunca da bilgi edinmek ve o bilgiye güvenerek av yapmaya kalkmak çoğu zaman insanı hayal kırıklığına uğratır. Bu durumda kazancımız yaşadığımız her olayı hafızamıza yazarak tecrübe olarak kullanmaktır. Tecrübe karmaşık bilgilerin bir sentezi gibidir. Üstelik güvenilir de değildir. İşte tam da bu yüzden balık avı yapan birisine rastgele denir. Bu durumda balığı biz yakalayamayız, balık bizim oltamıza atlar. Kısaca balık avı kısmet işidir. Yaşam boyu bütün elde ettiğimiz rızıklar gibi.

Çaba Harcamayanın Avı Olmaz

Hemen aklıma “kısmet neyi içerir” sorusu geliyor. Kısmet, isteği, emeği, hırsı, çabayı, öğrenmeyi, sabretmeyi, sabrın tükendiği yerde inat etmeyi, başarıyı hissetmeyi, tecrübeyi ve başarıya giden son bir gayreti içerir. İşte bu son bir gayretlerin toplamı sonucu elde edilen bilgilerin toplamına da tecrübe denir. Ne kadar çok tecrübe biriktirirsek bir süre sonra hissetme kısmına geçeriz. Bu da bizim son bir gayret gösterme gücünüzü arttırır. Bu gayret olmadan kısmeti elde etmek mümkün değildir. Bu anlatımda da görüldüğü gibi, kısmet öyle kıçımızın üstünde otururken gelmez. Hangi büyük başarı oturarak elde edilmiştir. Hatta en parlak fikirler bile canımız dişimize geldiği anlarda aklımıza gelir. Ya da çok çaresiz kaldığımız ve artık her şeyin tükendiğini düşündüğümüz anlarda gelir. Hepsinde büyük bir emek ve son bir gayret durumu vardır. Bu yüzden pes edenler başarılı olmaz.

Her bir başarı, bir tane tecrübedir.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/yLiUxIoIldI

Balık Avında Tecrübe Edinmek

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.