BUYUK BALIKTA PALAMUTU YEM YAPMA SEBEBIMIZ

Büyük Balıkta Palamutu Yem Yapma Sebebimiz :

BUYUK BALIKTA PALAMUTU YEM YAPMA SEBEBIMIZ

Büyük balık avını çıkrık makineli oltalarla yaparız. Avladığımız balıklar 5 – 40 Kg arasıdır. Bu yüzden güçlü takımlara ihtiyaç duyarız. Genel olarak katılımcılar ya hiç çıkrık makineli olta görmemiştir. Ya da görmüş ama hiç kullanmamıştır. Ancak katılımcılardan çok az bir kısmı en azından bir kaç kez çıkrık makineli oltayı kullanmıştır. Ama kaloma bilgisi ve makineye hakimiyet çok azdır. Çıkrık makineli olta ve kaloma bilgisini katılımcılara öğretmede en uygun yem avı Palamuttur. Bu yüzden ava Palamut avı yaparak başlarız. Palamut avındaki uygulamalar katılımcıları büyük balık avına hazırlar.

BUYUK BALIKTA PALAMUTU YEM YAPMA SEBEBIMIZ

Yem Balığı Avına Başlarken Kısa Bir Eğitim Veririz

Büyük balık oltaya takıldığında hiç bir hatayı kabul etmez. En ufak hatada gerekli manevrayı yapıp kendini kurtarır. Bu yüzden katılımcıların büyük balık avı öncesi çıkrık makineyi öğrenmesi gerekir. Bu süreci hızlandırmak için tura başlarken oltanın nasıl kullanılması gerektiğini uygulamalı olarak anlatırız. Yem balığı avı yaparken de anlatılanları aynen uygularız. Bu eğitim ve uygulamalar katılımcıların çıkrık makineyi etkin kullanmasını sağlar.

BUYUK BALIKTA PALAMUTU YEM YAPMA SEBEBIMIZ

Büyük Balık İçin Yem Hazırlığı Takımın Salınması Oltanın Tutulma Şekli

Büyük balık avı katılımcının hayal dahi edemeyeceği bir süreçtir. Büyük balık avı için olta hazırlarken katılımcılar hiç bilmedikleri bir alana girdiklerini fark ederek heyecanlanırlar. Bu heyecan onları büyük balık avına daha fazla odaklanmalarını sağlar. Bir insan bir işi ne kadar çok önemserse, o işte başarılı olma şansı o kadar çok artar. Büyük balık avına başlarken oltayı nasıl tutması gerektiği, balık vurunca ne yapması gerektiği, sonrasında nasıl mücadele edileceği anlatılır. Balık oltaya takıldığında da uygulamalı olarak gösterilir. Bu aşamaları geçen her katılımcı büyük balık avı konusunda ilerleme kaydetmeye başlar. Her yeni tur katılımı büyük balık avı konusunda ustalaşmanın yolunu açar.

BUYUK BALIKTA PALAMUTU YEM YAPMA SEBEBIMIZ

Çıkrık Makine Kullanımının Öğretilmesi

Yemlik balık için 7 cm rapala ile yüzey sırtısı çekeriz. Eğitim, rapalanın ve beden misinasının denize bırakılmasıyla başlar. Sonrasında çıkrık makinenin açma kapama kolu açılarak birinci takım 60 m salınır. Bu aşamada çıkrık makinenin nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterilir. Salma işlemi bitince kaloma ayarı yapılır. Olta katılımcıya verilirken nasıl tutması gerektiği gösterilir. Sonrasında olta sarma provası yapılır. Katılımcının balık oltaya takıldığında nasıl saracağını bilmesi önemlidir.

Bu aşamada en önemli konu kaloma ayarının nasıl olması gerektiği konusudur. Bu konu bir anlatım ve bir kaç denemeyle halledilecek bir mesele değildir. Bu konuda katılımcı değişik uygulamalar gördükçe konu netleşmeye başlar. Kaloma meselesi bir süreç işidir. Ancak tur sonunda bir mesafe kaydedilmiş olur. Katılımcının tura katılma sıklığına bağlı olarak kısa sürede ciddi ilerleme kaydedilebilir.

Büyük Balıkta Palamutu Yem Yapma Sebebimiz

BUYUK BALIKTA PALAMUTU YEM YAPMA SEBEBIMIZ

Avlanma Yöntemine Uygun Yem Seçimi

Çıkrık makinenin katılımcıya öğretilip büyük balık avı yapabilecek duruma gelmesi amaçsa, bu durumda seçilecek en uygun yem Palamut olmalıdır. Palamut’u yem olarak seçmemizin en önemli sebebi budur. Palamut avı yaparken katılımcı en azından 3 – 4 defa olta sarıp bırakır.  Bu tekrarlar katılımcının kullanım bilgisini pekiştirir.

Ancak Palamut avının mümkün olmadığı veya zor olduğu dönemlerde Zargana avı yaparız. Zargana avı yaparken de çıkrık makineli oltaları kullanırız. Zargana avı yaparken kalomaları ancak takımı tutabilecek en düşük sıkılığa ayarlarız. Bu yöntem katılımcının kaloma kullanımını daha iyi anlamasını sağlar. Aynı yöntemi canlı yem kullanırken de yaparız.

Canlı Yem Kullanımı

Yem Balığı Avı

Yemlik balık avı yaparken iki veya üç adet balık avlarız. En son avladığımız yemlik balığı canlı yem yaparız. Canlı yem büyük balık avında çok büyük avantaj sağlar. Üstelik canlı yem çekerken Balon Balığının gazabına daha az uğrarız. Bunun en önemli sebebi canlı yemi ölü yeme göre daha hızlı çekmemizdir. Palamut yavaş çekildiğinde suyun içinde bile olsa ölebilmektedir. Palamut’u canlı tutabilmek için biraz hızlı çekmek gerekir. Ölü yemi 2 – 4 mil hızla çekerken, canlı yemi 3 – 5 mil hızla çekebiliriz. Bu durumda büyük balık alma ihtimali yüksek olan yerlerde yavaşlamakta bir sakınca olmaz.

Canlı yem hızlı çekildiğinde Balon Balığının saldırısından ciddi anlamda korunmuş olur. Balon Balıkları belli hızların üzerine çıkıldığında yeme saldırmaktan vazgeçebilmektedir. Bu durum daha az yemle büyük balık avı yapılmasını sağlar. Bu sayede avladığımız yem balığı sayısını azaltırız. Hem böylece büyük balık avı için daha fazla zaman kalır.

Ölü Yem Kullanımı

Canlı yem bir şekilde canlılığını kaybederse, Akya veya Balon Balığı tarafından yenirse yedekte duran ölü yemlere geçeriz. Akya Oltası ölü yemle hazırlarız. Ölü yemde iki adet VMC 4.0 üçlü kanca kullanırız. Bu yem hazırlandığında aynı rapalaya benzer. Yani Palamut’u rapalaya benzetiriz. Bu haliyle Akya Oltası çok avcı olur. Canlı yem kadar olmasada oldukça başarılı bir yem tercihidir.

Büyük Balıkta Palamutu Yem Yapma Sebebimiz

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/5ERqcM2dKOo

Büyük Balıkta Palamutu Yem Yapma Sebebimiz

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.