JIG ILE AKYA AVI

Jig ile Akya Avı:

Jig ile Akya Avı

Jigging yaparken en fazla rast gelme ihtimali olan, Akya avıdır. Akya’nın iri bireylerin denizde düşmanı olmaması sebebiyle çok cesurdur ve meraklıdırlar. Bu sebeple denizde olan her sesi ve hareketi kontrol ederler. Parıltılı metallerin hafif hareketlerine karşı, aşırı hassa olduklarını zıpkınla balık avı deneyimlerimde gördüm. Açık suda, boşa giden zıpkının şişini çekerken, kelebeğin aşağı yukarı hareketine hamle yapmaya çalıştığına, sürünün diğer bireylerinin de, merakla şişin başına toplandıklarına şahit oldum. Bu davranış şekli, oltayla balık avı yapan biri olarak, bazı çözümler yapmamı beraberinde getirdi. Bu hareketi en iyi değerlendirme yolu jigging olmalıydı.

Jig ile Akya Avı

Yemli dip sırtısı ile balık avladığımız yerler, dik yamaçlar, derin sulardaki yükseltiler, burunlar ve kumluk derin zeminlerde bulunan taşlık alanlar ufak balık barınakları olduğu için Akya’nın, karnını doyurmak için uğrak alanlardır. Derin sularda, büyük yükseltileri ve oyuk kovukları olan taşlarda daha fazla zaman geçirip, sık aralıklarla uğrarlar.

Taşlık dip Zeminde Jigging

Jigging yaparken özellikle bu tür alanları tararız. Mutlaka birisinde veya bir kaçında denk geliriz. Mesele doğru jig’i seçmektedir. Ayrıca, derin sularda en kolay çalışılabilecek suni yem jig dir. Bu sebeple, değişik form ve renklerde olan jig’lerin denenmesi gerekir. Bir süre çalışılan jig bir başkası ile değiştirilerek, denenmelidir. Bu demelerin amacı; balığın o günlerde avladığı ve yemekten hoşlandığı doğru yemi bulabilmek ve gün ışığına uygun olanını balığın beğenisine sunabilmektir. Doğru jig’i doğru yerde balıkla buluşturabilirsek, Akya avı gerçekleşir.

Jig ile Akya Avı

Balığın Oltaya Atlaması

Akya jig’e yapıştığında, önce kamışı eğer. Hemen ardından kaloma hızla boşalmaya başlar. Eğer taşlık bir zeminde jigging yapılıyorsak, balık zemine yakın oltaya atlayabilir. Bu durumda kalomayı sıkmaya çalışmak yerine tekneye hafif yol vermek gerekir. Bu şekilde balığı peşimizden sürükleyerek kumluk zemini olan daha derin suya çekmekte büyük fayda vardır. Acele etmeden, en düşük hızla taşlardan uzaklaşmaya çalışılırsa Akya, pek fazla direnç göstermeden peşinizden gelmeye razı olur. Uzaklaşılan zaman süresi boyunca da yorulacaktır. Sonrasında mücadele daha kolay cereyan eder.

Jigging Avı Videosuhttps://youtu.be/ZuCtqw-m0NI

Jig ile Akya Avı

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.