ADRASAN KOYUNDA TORIK AVI HEYECAN VERICIYDI

Adrasan Koyunda Torik Avı Heyecan Vericiydi :

Adrasan ve civarında Palamut ve Torik deniz suyunun 17 – 23 derece olduğu ilk bahar aylarında görülür. Genellikle Palamut ve Torik bu dönemlerde av verir. Nadiren yaz aylarında da Torik avı yaptığımız olur. Bu durum gümüş balığı ve benzeri yem balıklarının bol olduğu dönemlerde olur. Temmuz ve Ağustos ayları bir çok balığın büyük sürüler hainde göç ettiği dönemlerdir. Bu büyük sürü göçleri başladığında yem balıkları hızla azalır. Ağustos ayı ve sonrasında gümüş balığı ve diğer yem balıklarının yerini yeni yumurtadan çıkan ve biraz büyümüş olan balıklar alır. Bu sayede kıyılar büyük balıklarla dolar. Bu dönem de deniz suyunun soğumaya başladığı kış aylarına kadar devam eder.

ADRASAN KOYUNDA TORIK AVI HEYECAN VERICIYDI

Balık Avı Yem Balığı İçin Yüzey Sırtısı Çekerek Başlar

Adrasan Koyunda yem balığı avı için açılıyordum. Adrasan Koyunda tekneyle kıyıdan biraz açılınca yüzey sırtısı çekmeye başlarız. Genellikle yemlik balık avını koy içinde yaparız. Koy çıkışında da havanın ve denizin durumuna göre hangi merada av yapacağımıza karar veririz. Bugün de aklımda yüzey sırtısı çekerek Melanur Balığı avı yapmak vardı. Bu avı yapmayı düşündüğüm yere kadar Palamut için yüzey sırtısı çekmeye karar verdim.

ADRASAN KOYUNDA TORIK AVI HEYECAN VERICIYDI

Balığın Büyüklüğü Kaloma Sesinden Belli Olur

Tam koyun dışına çıkarken kaloma şiddetle boşalmaya başladı. Tekneyi rölanti hızına düşürüp diğer oltaları toplamaya başladım. Sonrasında kalomanın ara bir boşalmaya devam ettiği oltayı toplamaya başladım. Oltadaki balık 3 Kg civarı olduğu mücadele gücünden belli oluyordu. Hiç acele etmeden ve kalomayı hiç sıkmadan çekmeye devam ettim. Arada bir balık çok sıkı basıyordu. Bir süre sonra balık teknenin altında gözükmeye başladı. Gelen balığın Torik olduğunu görünce çok heyecanlandım.

ADRASAN KOYUNDA TORIK AVI HEYECAN VERICIYDI

Yemeyeceğim Balığı Tekneye Almam Geri Salarım

Oltadaki balığın Torik olması avı daha dikkatle sürdürmemi sağladı. Yoksa Orkinos yavrusu olsa o kadarda dikkat etmem. Hatta kaçmasını umursamadan çekerim. Zaten Orkinos yavrularını yemediğim için kancadan kurtarıp geri salarım. Bu yüzden balığın çok da yorulmasını beklemem. Ama yemeyi düşündüğüm bir balık için olabildiğince dikkatli olmakta fayda vardır. Bu yüzen çok dikkatli davrandım. Teknenin altında Torik yelkovanın tersi yönde dönmeye başlayana kadar bekledim. Hatta her bastığında beden misinasını saldım. Bu şekilde bir süre de teknenin yanında mücadele devam etti.

Artık Torik iyice yorulmuştu. Uzanıp kuyruğundan tutup tekneye aldım. Çok güzel gözüküyordu. Adrasan Koyunda Torik avı yapabilmek ayrı bir mutluluk kaynağıydı.

Adrasan’da Torik Avı Videosuhttps://youtu.be/vqvso62jGgU

Adrasan Koyunda Torik Avı Heyecan Vericiydi

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

ADRASAN KOYUNDA TORIK AVI HEYECAN VERICIYDI için 2 cevap

  1. Murat Atasal der ki:

    Tebrikler Menderes Abi,
    Güneş ışığı ile beraber şahane görüntüler oluşmuş.
    Adrasan da yakalaması muhtemel ve yenilebilir kategorisine koyduğunuz balıkların sizin açınızdan lezzet sıralamasını yapabilir misiniz?
    Selamlar.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Bana göre balıkları Lezzet sıralamasına koyarsak ilk sırayı Kum Gridası alır. Sonra Sinarit, Trança, Fangri, İskaroz, Karagöz ailesinde bulunan pek çok balık, Mercan, Domuz Balığı, Barakuda, Akya, Ton Balığı, Torik ve daha pek çok balık. Özellikle son avladığımız Torik ve Akya çok lezzetliydi. Özellikle Akya’nın bu kadar lezzetli olduğunu ilk defa görüyorum. Sanki kendimi Sinarit yiyor gibi hissettim. Son altı yıl boyunca Akyalar her sene biraz daha yağlı olmaya başladılar. Her sene yağ oranı biraz daha artıyor. Ben bunu daha iyi besleniyor olmalarına bağlıyorum. Ama bu konuda daha detaylı bir araştırma yapılmasını isterim.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.