Balık Avı Etiği :
Balık avı, insanların karınlarını doyurmak ve balıktan alabilecekleri besin ihtiyacını karşılamak için yapılması gereken bir faaliyet olması gerekmektedir. Ego tatminine yönelik olmaması gerekir. Ego tatminini gidermek için yapılacak balık avında, balık mutlaka geri bırakılmalıdır. Bu ahlaka ulaştığımızda, karşımızdakinin de bir canlı olduğunu kabul etmiş oluruz. Karşımızdakinin can taşıdığını bilmek ve sadece ihtiyaç tatmini için avcılık yapmak ve avladığımız canlıya saygı ve sevgi beslememiz gerekmektedir. Karşısındaki canlıya saygı ve sevgi besleyen bir insan, her bir bireyi çok önemseyerek ona göre yaklaşımda bulunacak, onu incitmekten ve kat’iyen neslini tüketebilecek düzeyde azaltma yoluna gitmeyecektir. Bu, balık avı etiğinin bir sonucudur.
Balık avı güzel bir doğada yapılması, temiz hava ile bizi buluşturması ve suyun huzur veren ortamında, suya her temasımızda, olumsuz elektriğimizi alması ile çok sağlıklı bir rekreasyonal bir aktivitedir. Bu anlamda sinir sisteminizi olumlu yönde düzenleyerek düşünsel kapasitemizi geliştirici ve doğasal yaklaşımlarımızın artmasına katkıda bulunucudur.
İnsanın Doğaya Yönelişi
Doğaya yönelen insan iç huzurunu bularak, iş veriminde patlamalar yaşayabileceği gibi, sosyal ortamında daha yaklaştırıcı ve uzlaştırıcı roller oynayabilecektir. Bu vasıflarıyla balık avı sporu gün geçtikçe geniş kitleler tarafından daha üst düzey bilinçle yapılır hale gelmektedir. Bu yüksek bilinç düzeyi aynı zamanda yanlış uygulamaların daha iyi anlaşılmasını sağlayarak, uygulama alanlarını kısıtlayıcı rol oynamaktadır. Bu da balık miktarının armasını sağlayarak, birçok balık üzerindeki neslinin tükenme tehlikesini ortadan kaldırmaya başlamıştır.
Bilinç her şeyin başıdır. Bilinçli ve şuurlu bireyler olarak, yaşadığımız dünyaya olan saygımızı ortaya koyarak, koruyucu ve devam ettirici olmak doğaya olan borcumuzdur. Bizim her ihtiyacımızı karşılayan toprak, su ve havaya ne kadar iyi bakar ve korursak, kendi sağlığımızı koruduğumuz gibi, gelecek nesillerimizin de bizlerden daha iyi ortamlarda yaşamasını temin etmiş oluruz.
Yaşam etiğimiz; aldığımız kaynağa aynısıyla karşılık vermek olmalıdır. Bu şekilde hiçbir şeye borçlanmamış oluruz. Kazan kazandır prensibi, insanlığı keşfettiği en önemli değerdir. Tek taraflı ilişki yürütülemez. Uyumluluk en önemli meziyettir.
Sinarit Avı Videosu: https://youtu.be/oZlb1MwdQac
Balık avı turunda neden tek balık alıyorsunuz?
Öncelikle sürdürülebilir avcılık adına böyle bir uygulama yapıyoruz. Yoksa ticari olarak düşünüp yapabildiğimiz kadar balık avlamaya çalışmıyoruz. Bir büyük balığın tura katılan 2 veya 3 kişiye yeteceğini düşünerek tek balık alıyoruz. Ama bazen zaman varsa, ortam uygunsa yakala bırak avı yapmak için bir balık daha almaya çalıştığımız oluyor. Tabii bu uygulamada şartların balığı bırakmaya uygun olup olmadığını tartarak yapıyoruz. Bazı durumlarda balık bu avdan bırakamayacak kadar zarar göreceğini düşünürsek bu uygulamayı yapmıyoruz.
Bir de balık avı tur zamanları ancak bir balık avı yapacak kadar olduğu için zaten başka bir şey yapmaya da zaman kalmıyor.