BUYUK BALIK AVI PSIKOLOJISI

Büyük Balık Avı Psikolojisi :

Büyük balık avı hayali kuralar, ufak balıkta olduğu gibi tekneyi balıkla doldurmayı hayal ederler. İlk büyük balık oltaya vurduğunda balığın çekme gücü karşısında ilk şoku yerler.

  • “Bu ne yağ” diye mücadele başlar.
  • “Kollarım koptu” diye devam eder.
  • “Tek başıma olsam bu balığı çekemezdim” diye son bulur.
BUYUK BALIK AVI PSIKOLOJISI

İlk balıkla beraber büyük balık mücadelesinin ufak balıkta olduğu gibi kolay olmadığı fark edilir. Bu ilk psikolojik değişimin yaşandığı andır.

BUYUK BALIK AVI PSIKOLOJISI

Büyük balık tekneye alındığında büyük bir haz duygusu içinde olan avcı balığa inanmayan, şaşkın gözlerle bakar. “Böyle bir güzellik var mı” diye kendine tekrarlayıp durur. Bu şekilde balığa karşı büyük bir sevgi duymaya başlar. Bu sevgi bir saat içinde “bu kadar büyük balığı almak ne kadar doğru?” sorusuna dönüşür. “Acaba bu balığı bırakmak daha mı doğru olurdu?” sorunu akla getirir. Bu avcıda ikinci psikolojik eşiktir.

BUYUK BALIK AVI PSIKOLOJISI

Teknede büyük balık avı yapmamış olan diğer avcılar da balık avı yapmak ister. Av devam eder. İlk avcı avın verdiği yorgunlukla ava doymuştur. Artık o olta atmaz. “Ben avımı yaptım. İnşallah size de nasip olur” der. Diğerleri ava devam ederken o tatmin olmuş şekilde diğerlerini izler. Onların da oltasına balık vurduğunda sevinir. Mücadelenin şiddetiyle heyecanlanır. Tekrar avcı moduna girer. Diğerlerini seyretmek onu mutlu eder. Onlarında ne kadar zorlandığını görüp kendi halini hatırlar. Diğer balık da tekneye alındığında artık hepsinin gözü balık avına doymuştur. Gözü doyan adamın bütün duyguları da doygunluğa ulaşır.

BUYUK BALIK AVI PSIKOLOJISI

Büyük Balık Avının En Temel Özelliği

insanda tahmin edilemez duyguları doruğa çıkararak hızla doyuma ulaşmasını sağlamasıdır. Hızla doyuma ulaşan insan başka balıkla uğraşmayıp avı sonlandırmaktadır. Kısacası avcı büyük balık avında “YETER ARTIK” demeyi kısa sürede başarabilmektedir. Bu avcıdaki en büyük psikolojik değişimdir. Bu değişimle avcı artık yiyeceği balığı avlama moduna girer. Bu değişimle balık avı teknede bir büyük balıkla sınırlandığı an, artık tam anlamıyla balığın çoğalma sürecinin başladığı andır.

BUYUK BALIK AVI PSIKOLOJISI

Büyük balık avı ihtiyaç ölçüsünde yapılır. Sonrasında avlanan balık denize geri bırakılırsa, balığımız asla azalmaz, çoğalır ve daha büyük boylara ulaşır.

Büyük balık avında bir aşama sonrası, daha büyük boylara yönelmeyi sağlayan psikolojik aşamadır. Daha büyük boylar insanı daha fazla tatmin ettiğinden 30 – 50 Kg sonrasında amatör balıkçı için balık alınmayıp geri salınır hale gelir. Bunun sebebi; 30 – 50 Kg balığı taşımak, temizlemek ve dağıtmanın zorluğudur.

Büyük Balık Avı Psikolojisi

Büyük balık avında 5 – 20 Kg arası alınıp tüketilen büyüklüklerken, sonraki büyük boyların alınması birkaç avdan sonra pek tercih edilmez.

*** Denizlerimizde büyük balık avı psikolojisi geliştikçe balık stoklarımızda aynı oranda artacaktır.

Balık Avı Etiği Videosuhttps://youtu.be/pLtEwsDKRis

Büyük Balık Avı Psikolojisi

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.