Balık Avı Kısmet işidir Kimse Size Balık Tutturamaz :
Siz hiç denizle, balıkla anlaşma yapabilmiş birisini tanıyor musunuz? Böyle bir şey mümkün mü? Bazı arkadaşların “teknoloji diye bir şey var” dediklerini duyar gibiyim. Teknoloji balık tutturamaz. Balığın nerede olduğunu söyleyebilir. Ama oltaya atlayıp atlamamak balığın tercihidir. Balığı oltaya atlamaya ikna etmek için zamanla bazı tecrübeler kazanılabilir. Bu tecrübeler ışığında olta takımları hazırlanabilir.
Bu oltaları değişik yöntemlerle cazip hale getirmek de mümkündür. Ama bu oltalara her seferinde balığı atlatmak mümkün değildir. Hatta bir süre kullanılan takımların verimi zamanla düşer. Çünkü balıklar takımları tanır. Yöntemleri öğrenir. Takımın cazibesi kalmaz. Bu süreç hiç durmadan bu şekilde devam eder. Balıkçılık sektörü çok dinamik ve yenilikçi bir sektördür. Ayrıca bir takımın verimli olmasını sağlayan sonsuz değişken vardır. Örneğin ışık, sıcaklık, yem tercihi, ayın durumu, balık zamanları vb gibi pek çok değişken…
Teknolojiyi Takip Edenlerin Karşılaştığı İlginç Avlar
Aynı oltayı, aynı taktiği ve aynı merayı kullanan iki kişiden biri daha fazla av yapar. Hatta neredeyse hiç boş çekmez. Bunun üzerine diğeri daha üst teknolojiye geçer. Daha kaliteli teçhizat ve oltalar kullanmaya başlar. Ama buna rağmen sonuç çok fazla değişmez. Diğeri her zaman daha iyi av yapar. Sonra oturup “bunun sebebi nedir” diye sorar. Bunu daha iyi av yapan arkadaşına da sorar. Alacağı en samimi cevap “Kısmet. Oltayı atıyorum rast geliyor” olur. Çünkü bu durumu açıklamaya kelimeler yeterli gelmez. Bunun kısmet dışında samimi başka bir izahı yoktur.
Teknoloji Tek Başına Balık Avlatır Mı
Yüksek teknoloji kullanan pek çok kişi, yapılan masrafla alına verimin aynı olmadığını öğrenir. Aslında daha düşük imkanlarla çok daha güzel avları yapan insanları kıskanarak izler. Bu işin sırrını merak eder. Genelde öğrendiği, pozitif enerji bu başarıda etken olduğudur. Avı yapabileceğine olan inanç ve azimli çaba her türlü teknolojiden daha iyi sonuç verir.
Zaten inanmayanın bir işi başarmak için çabalaması mümkün değildir. Yeterince çabalamadan bir iş yapabilmek de mümkün değildir. Kısmet denilen kavram; inanç, emek ve çabayı kapsar. Kısmet ancak bunlarla gerçekleşir. Bazen kısmet için büyük emek ve çaba gerekir. Bu emek ve çaba gözle görünür. Bazen aklın çözümlemesiyle gerçekleşir. Sonuçta emek ve çaba yokmuş gibi algılanır. Alt yapısında bir hazırlık yapılmadan kısmetin gerçekleşmesini beklemek boş hayaldir. Piyango bileti almayanın, piyangodan ikramiye kazanmayı beklemesi gibi. Balığa çıkmadan, balık yakalamayı beklemek gibi…
Teknolojiyi doğru kullanarak güzel meralar bulmak önemlidir. Ama daha önemli olan hangi merada olursanız olun verimli av yapabilmektir.. Denizde dolaşan bir balık niye ilk rastladığı oltaya değilde, onlardan sadece birine atlar? Bazı arkadaşlar haklı olarak “denizde bir balık varsa oltalardan birine atlamasından daha doğal ne olabilir ki?” diyecek. Haklılar. Ama balığı avlayan o kişinin avlarını takip edersek bunun bir tesadüf olmadığını fark ederiz. Bu durum genel olarak tekrarlanır. O kişinin balık avlama oranı, her şartta diğerlerinden daha yüksektir. Bunu izah etmenin tek yolu kısmettir.
Balık Avı Kısmet İşidir Kimse Size Balık Tutturamaz
Balık Avı Kısmet İşidir Kimse Size Balık Tutturamaz
Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/6eE61RLO16c