HER BUYUK BALIK AVI HEYECAN VERICI BIR EGITIMDIR

Her Büyük Balık Avı Heyecan Verici Bir Eğitimdir :

HER BUYUK BALIK AVI HEYECAN VERICI BIR EGITIMDIR

Büyük balık avı ilk defa yapan için bir sürü bilinmezlerle dolu bir eğitim sürecidir. Bu sürecin usta eğitimci rehber avcı ile aşılmasında büyük faydalar vardır. Bu sayede zamandan ve maliyetten büyük tasarruf sağlanmış olur. Yoksa tek başına bu süreci aşmaya kalkanın önüne çok büyük engeller çıkar. Pek çok kişi bu süreci başlangıcında terk eder. Çünkü yapılan onca masrafa bir de kaçırılan onca büyük balık eklenince süreç bezdirici olur.

HER BUYUK BALIK AVI HEYECAN VERICI BIR EGITIMDIR

Bu süreci anlatırken usta eğitimci rehber avcıya – rehber avcı, büyük balık avını öğrenen kişiye de katılımcı diyeceğim. Bu konuyu büyük balık avı formatında anlatacağım.

Usta Eğitimci Rehber Avcı Bize Neler Öğretebilir

Büyük balık avına başlarken oltanın nasıl kullanılacağını uygulamamı olarak anlatır. Uygulamalı gösteremeyeceği detayları teorik olarak anlatır. Ön görülemez problemleri sorunsuz aşabilmek için de “kulağınız bende olsun” der. Problem anında iletişim yoksa, problemin çözümü mümkün olmaz. Katılımcı, rehber avcının orada bulunma sebebinin problem çözmek için olduğunu iyi anlamalıdır. Bu hiyerarşik bir yapının kurulmasını sağlar.

Kaloma Kullanım Bilgisi

Olta kullanımını öğrenen kişinin kaloma bilgisini de öğrenmesi gerekir. Bunu öğrenmenin en kolay yolu yem balığı avıdır. Bu aşmada uygulama yapma şansı olduğu için kalomayı kullanmaya başlar. Artık tek ihtiyacı büyük balık avında kalomanın nasıl çalıştığını tecrübe etmektir.

HER BUYUK BALIK AVI HEYECAN VERICI BIR EGITIMDIR

Büyük Balığın Gücünü Keşfetmek

Büyük balık oltaya takıldığında katılımcı hayal dahi edemeyeceği bir güçle karşılaşır. Böyle bir güce hazır olmadığı için şoka girer. Bu süreci doğru yaşanması için rehber avcı katılımcıyı sakinleştirip av odaklanmasını sağlar. Ancak katılımcı şoktan çıkınca öğrendiklerini uygulayabilir. Bu aşamada en büyük yardımcısı kalomanın düzgün bir şekilde çalışması ve rehber avcıyla iletişim içinde olmasıdır. Böylece ilk şok aşaması aşılır. Artık sıra büyük balığın gücünü tecrübe etmeye gelmiştir.

HER BUYUK BALIK AVI HEYECAN VERICI BIR EGITIMDIR

Çıkrık Makineli Oltanın Kullanımını Kolay Hale Getirmek

Çıkrık makineli olta büyük balık avının olmazsa olmazıdır. En önemli özelliği diğer makineye göre daha fazla ip misina sarılabilecek hazneye sahip olmasıdır. Bunun yanında pek çok teknik özelliği çok daha ucuza kullanıcıya sunar.

Büyük balık avında en çok ihtiyaç duyulan mücadele için ip misinadır. Ne kadar çok ip misina varsa, o kadar büyük balıkla mücadele etme şansı olur. Ayrıca çıkrık makinenin üstün teknik özellikleri mücadele için büyük avantaj sağlar.

HER BUYUK BALIK AVI HEYECAN VERICI BIR EGITIMDIR

Büyük balıkla mücadele ederken mücadele kemeri kullanmak katılımcının çabuk yorulmasını engeller. Eğer mücadele kemeri yoksa veya katılımcı bunu kullanmak istemezse başka çözümler bulmak gerekir. Oturur pozisyondayken kamış sapı sağ bacağın üzerine yatırılır. Sol kol çıkrık makinenin önünden tutarken çıkrık makine bileğin üst tarafına dayanır. Bu sayede çıkrık makinenin sağa sola sallanması engellenir. Bu bize daha rahat sarma imkanı tanır.

Bazen de kamışın sünger kısmı bir yere dayanarak çıkrık makineyi sarmaya devam edebiliriz. Ama bu aşamada kamışın bir yere dayanması doğru değildir. Balığın ani bir kafa vuruşuyla kamış kırılabilir. Kamışın her türlü çarpmadan uzak tutulmasında fayda vardır.

Balıkla Mücadeleden Keyif Almayı Öğrenmek

Büyük balığı biran evvel çekmeye çalışmak en büyük hatadır. Katılımcının bu işi keyif haline getirmeyi öğrenmesi gerekir. Bu yüzden sakin olup kalomanın gücüyle balıkla mücadele etmelidir. Büyük balıkla mücadelede geçen her dakika avı gerçekleştirmeyi garantiler. Geçen sürede balık yorulur. Katılımcıya problem çıkaramaz hale gelir. Balıkla mücadele ederken kalomanın uzun uzun boşalması avcı için keyif verici bir durumdur. Mücadelenin keyfini çıkarırken balığı da yormuş olur. Keyifle yapılan işte yorgunluk hissi olmaz.

Büyük balık avında yorgunluk büyük hataları beraberinde getiri. Bu yüzden yorulmamanın yollarının bulunması gerekir. Buna en iyi çözüm teknenin hareketli olmasıdır. Balık oltaya takıldıktan sonra tekne en düşük hızla 10 – 15 dakika açık denize doğru yol almalıdır. Bu şekilde balık sakinleşirken bizim mücadelemiz kolaylaşır. Böylece yorulmadan mücadeleye devam edebiliriz. Daha büyük balıklarla mücadele de bu yöntemi uygulamak zorunlu hale gelir. Balık büyüdükçe mücadelesi zorlaşır. Bir etkin çözüm de daha güçlü çıkrık makineler kullanmaktır. Bu sayede daha büyük güçleri daha kolay çekmek mümkün olur.

Balığı Tekneye Alırken Dikkat Edilecek Detaylar

Balığı tekneye yaklaştırırken kancanın nereden geçtiğine dikkat etmek gerekir. Kancanın geçtiği yer yumuşak dokuysa, balıkla mücadele ederken bu kısım bir miktar yırtılmış olur. Bu yüzden balık son anda kendini kurtarabilir. Bu durumda balığı tekneye olabildiğince yorgun yaklaştırmak gerekir. Acele edildiğinde balık kaçmanın yolunu bulur.

Kanca sağlam yerden geçtiyse balık sakin bir şekilde tekneye yaklaştırılır. Sonra kararlı bir hareketle tekneye alınır. Bunu yaparken kancaya dikkat etmekte fayda vardır. En doğrusu, bu işi teknedeki en usta avının yapmasıdır. Katılımcı zamanla bu işi de öğrenir ve kendisi yapar.

Balık Avında En Hızlı Öğrenmeni Yolu Hatalardır

Balık avında yapılan her hata bir balığın kaçmasına sebep olabilir. Ama bizim bütün bildiklerimizi yeniden formatlamamızı sağladığı için çok eğiticidir. Böylece her şeyi yeniden dizayn ederiz. Hatalardan ders alınırsa, büyük başarılara vesile olur.

Her Büyük Balık Avı Heyecan Verici Bir Eğitimdir

Her Büyük Balık Avı Heyecan Verici Bir Eğitimdir

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/r5UssZBst-o

Her Büyük Balık Avı Heyecan Verici Bir Eğitimdir

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.