BALON BALIGININ TAKILDIGI OLTAYA AKYA ATLAR MI

Balon Balığının Takıldığı Oltaya Akya Atlar Mı :

BALON BALIGININ TAKILDIGI OLTAYA AKYA ATLAR MI

Balon Balığının atladığı oltaya Akya da atlayabilir. Peki bu nasıl olur. Oysa pek çok avcı oltaya Balon Balığı atladığı zaman onu çıkarma telaşına düşer. Biran evvel Balon Balığından kurtulmak için ava ara verir. Tekneyi durdurur. Oltayı çeker. Balon Balığını oltadan çıkarır. Takımları kontrol eder. Gerekli değişiklikleri yapar. Gerekirse yemi değiştirir. Takımı yeniden hazırlayıp denize bırakır. Bu şekilde tekrar büyük balık avına devam eder. Peki bunu yapmak her zaman gerekli midir?

BALON BALIGININ TAKILDIGI OLTAYA AKYA ATLAR MI

Balon Balığına Rağmen Akya Avı Yapabileceğimiz Olta Hazırlanışı

Oltaya Balon Balığı Takıldığında Ne Yapmak Gerekir

Eğer oltayı çekmek Balon Balığına rağmen mümkünse ava devam edilmelidir. Bazen Balon Balığı kancaya vücudunun bir yerinden takılabilir. Bu durumda balık kendini şişirir. Bu halde sürtünme yüzeyi çok artar. Bu şekilde ava devam etmek pek mümkün olmaz. Ayrıca ava devam edilmeye çalışıldığında takım hızla dönmeye başlar. Bu şekilde ava devam etmek doğru değildir. Balonun oltadan çıkarılması uygun olacaktır.

BALON BALIGININ TAKILDIGI OLTAYA AKYA ATLAR MI

Eğer oltaya atlayan 1 – 2 Kg civarı bir Balon Balığıysa ve takımda çok fazla bir ağırlık yapmıyorsa avam devam edilir. Balon Balığını çekerek ava devam edeceksek teknenin hızı 3 – 6 mille çıkarılmalıdır. Bazen yavaşlayıp bazen hızlanarak olta çekilir. Sürekli bir kaçma, kovalama görüntüsü yaratılmalıdır.

BALON BALIGININ TAKILDIGI OLTAYA AKYA ATLAR MI

Balon Balığı Oltaya Takıldığında Hızımızı Arttırmazsak Ne Olur

Balon Balığı oltaya atladığında onu sürünün diğer bireyleri takip eder. Tekne hızı hala 2 – 4 mil civarıysa bu hızda diğer Balon Balıkları yemden pay almaya çalışır. Bu esnada oltaya başka bir Balonda takılabilir. Bir anda oltada iki tane Balon Balığı olabilir. Bazen yemi yemeye çalışan Balonlardan birinin ağzına beden misinası denk gelebilir. Bu durumda beden misinası kesilir. Oltadaki Balonlar kancalara takılı kalır. Bu vaziyetteyken onların sonunun da yem balığına benzemesi muhtemeldir. Diğer Balon Balıkları onları da yerler.

BALON BALIGININ TAKILDIGI OLTAYA AKYA ATLAR MI

Oltada Balon Balığı Olmasına Rağmen Ava Devam Etmenin Mantığı Nedir

Balon Balığı genellikle kuyruk kısmındaki kancaya takılır. Kancaya takılmadan önce yem balığına bir kaç diş geçirmiş olabilir. Bu durumda yem balığından kan da akmaya başlar. Bu durum dışarıdan bakıldığında Balon Balığının yemin peşinde olduğu izlenimi verir. Biz av hızımızı arttırarak bu görüntüyü daha da güçlendiririz. Sanki Balon Balığı yemi yakalamaya çalışıyormuş gibi görünür. Bu esnada oluşan kargaşa çevredeki balıkların dikkatini çeker. Ayrıca Balon Balığı sürüsünün bu avdan pay kapma telaşı olayı daha çekici hale getirir. Bu durumu fark eden büyük balıklar Balon Balığına yemi kaptırmak istemeyerek rekabet ortamına katılırlar. Büyük balık ortama dahil olduğunda diğer Balon Balıkları hemen ortamdan uzaklaşır. Ortam büyük balığa kalır. Büyük balık da hemen yeme saldırır.

Büyük balık oltaya takılıp mücadele etmeye başladığında olta üzerinde çok büyük güçler oluşur. Genellikle bu mücadele esnasında oltaya takılan yem balığı ve Balon Balığı oltadan düşer. Oltayı çektiğimizde sadece Akya vardır. Nadiren Balon Balığının da Akya ile beraber geldiği olur.

Balon Balığına Rağmen Ava Devam Etmenin Ödülü

Yemli dip sırtısı çekerken Balon Balığının oltaya atlaması bir avantaja ancak böyle çevrilebilir. Balon Balığı oltaya atladığında ölü olan yemimiz canlı yem pozisyonuna dönüşür. Aynı canlı yem gibi diğer balıkların dikkatini oltaya çeker. Ayrıca kaçma, kovalama görüntüsü büyük balığın iştahını kabartır. Bu cazibe ortamında büyük balık avı yapmak daha da kolaylaşır.

Balon Balığının oltaya takılmasını fırsata çevirerek büyük balık avı yapabiliriz. Böylece Balon Balığına rağmen büyük balık avlamayı başarabiliriz. Her sorun doğru değerlendirilebilirse avantaja çevrilebilir.

Balon Balığının Takıldığı Oltaya Akya Atlar Mı

Akya Oltasıyla Balon Balığı Avı Videosu: https://youtu.be/5ZPqt5QO9VU

Balon Balığının Takıldığı Oltaya Akya Atlar Mı

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

BALON BALIGININ TAKILDIGI OLTAYA AKYA ATLAR MI için 2 cevap

  1. ali bağcı der ki:

    Oltada balon balığı varken Akya balığı neden oltaya geliyor? Bu durumda ikisinide yakama şansımız olur mu?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Yemin kuyruk kısmındaki kancaya takılan Balon Balığı oltadan kurtulmak için çabalar. Bu esnada etrafındaki diğer Balonlar o yemden pay almaya çabalar. Bu durum büyük bir rekabet ortamıdır. Bu ortam büyük balıkları fazlasıyla tahrik eder. Doğada yem en büyük ve güçlü olanın hakkıdır. Önce yemden güçlü olan payını alır. Eğer buna daha küçük olanlar müdahil olursa en iyi ihtimalle yaralanır veya yenir. Bu yüzden Akya gibi büyük bir balık hemen yeme saldırır. Bu esnada etrafta yemden pay almaya çalışan Balonlar çil yavrusu gibi kaçışırlar.

      Akya oltaya takıldığında çok büyük bir güçle yemi sallar ve kafa vurmaya başlar. Bu esnada genellikle yem parçalanarak takımdan düşer. Ancak Balon Balığının derisi kösele gibi çok sağlamdır. Bazen çok iyi yerden geçtiyse Akya ve Balon Balığı aynı takımda çekilebilir. Bunu daha önceki avlarda yaşadık.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.