RAPALA ILE BARAKUDA AVI

Rapala ile Barakuda Avı :

Barakuda avı için, güneş battığı saatleri tercih ederiz. Güneş batarken kıyıdan ayrılıp, Barakuda avı yapacağımız yere gideriz. Barakuda avlayacağımız yerde, 9  cm metal uzun gagalı dip rapalası kullanırız. 9 cm dip rapalası + rapala düğümü + 4 – 5 kulaç 0,70 misina + fırdöndü ile takımı yaparız ve oltanın üzerinde bağlı olan fırdöndülü klipse takarız. Barakuda takımı ve oltamız hazır olduğuna göre, artık Barakuda avına geçebiliriz.

Barakuda Avı Başlıyor

Dip rapalasından oluşan takımı denize bıraktıktan sonra, 30 – 50 m oltadan ip misina salıp, 2 – 4 mil hızla sırtı çekeriz. Hızımızı belli aralıklarla değiştirerek, Barakuda’yı kıskandırmaya çalışırız. Barakuda, rapalaya takıldığında, önce hızla asılarak kalomayı boşaltmaya başlar. Sonra duraksar. O duraksadığında, biz oltayı sarmaya başladığımızda, Barakuda’nın başını bize doğru çevirmişsek ve kesintisiz çekiyorsak, kafasını çevirmeye fırsat vermeden tekneye kadar yaklaştırabiliriz. Barakudanın yan yüzgeçleri küçük olduğu için, dönmesi kolay olmaz. Dönmek için hızla ileri gelerek, dönüş yapabilir. Barakuda öne doğru gelirken bizde oltayı hızla topluyorsak, balığa fırsat vermemiş oluruz. Büyük boylar, birkaç kez ileri hamle yaparak, dönüp basmayı başarabilir. Ama bu, onun daha fazla yorulmasına sebep olur. Barakudalar, teknenin yanına geldiğinde, son bir gayretle, mücadele başlar. Balık, sağa, sola kaçarak ve dalmaya çalışarak mücadele ettiğinde, misinayı birkaç bırakıp çekerek, balığı teknenin yanında yorup, tekneye almak çokta zor olmaz. Barakudayı tekneye aldığımızda,  ısırılma olayı yaşamamak için ayak ve ellerden uzak tutmakta veya balığa hemen hakim olmakta fayda vardır.

BARAKUDA AVI TEKNIKLERI

Rapala ile Barakuda Avı

Barakudayı tekneye aldığımızda, kafasının üstüne bir havlu atıp, sakinleştirerek tutabiliriz. Birçok balık, kafası bir bezle kapatıldığında, sakinleşir. Balıkları tekneye alırken ve tutarken, elimize olan, kaliteli bir eldiven giymekte, büyük fayda vardır. Eldiven, balığın kaymasını da engeller. Hakim olduğumuz Barakudayı, livara veya livar yerine kullandığımız kovaya, başı aşağı gelecek şekilde koymalıyız. Kovaya koyuyorsak, kovayı bez veya havlu ile örtmekte iyi olur.

Barakuda avını karanlık ortamda yaptığımız için yanımızda, birkaç tane ışık kaynağı bulundurmalıyız. Işık kaynaklarından birisinin kafa feneri olması, çalışırken baktığımız yerin aydınlık olmasını sağlayacaktır. Uzun gagalı karga burun bir pensenin elimizin altında olması, balığa takılan kancaları çıkarırken en büyük yardımcımız olacaktır. Yanınızda uzun gagalı karga burun pense ve çok keskin bir bıçak olmadan balık avına çıkmayın.

YEMLIK BALIK AVINDA TAKIMA DIP YAPTIRINCA OLTAYA TAKILANLAR

BARAKUDA AVINDA DIP RAPALASI KULLANIMI

Barakuda Avı Videosu: https://youtu.be/F3jep-vxH_Y

Rapala ile Barakuda Avı

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.