TROFE ORKINOS AVLARI AKYA AVI ONCESI ANTRENMAN OLUR

Trofe Orkinos Avları Akya Avı Öncesi Antrenman Olur :

Teknede büyük balık avı yaparken çıkrık makineli olta kullanırız. Çıkrık makine kullanmamızdaki en önemli etken; ne kadar büyük balığın oltaya vuracağını bilemememizdir. Bu bilinmezlik, mücadele için daha hazır olmamızı zorunlu kılar. Büyük balık için hazır olmanın en önemi kıstası; çıkrık makinede sarılı olan ip misina miktarıdır. Çıkrık makinede ne kadar fazla ip varsa, o kadar hazırsınız demektir. Tabii ki, bu ip misinanın çok sağlam olması da çok önemlidir.

TROFE ORKINOS AVLARI AKYA AVI ONCESI ANTRENMAN OLUR

Genellikle katılımcılar daha önce büyük balık avı tecrübesi yaşamamışlardır. Bu yüzdende çıkrık makine de kullanmamışlardır. Katılımcılar için çıkrık makine kullanımı da, büyük balık avı da yeni tecrübelerdir. Bu tecrübeleri yaşarken öncelikli olarak çıkrık makine kullanımının öğrenilmesi gerekir.

TROFE ORKINOS AVLARI AKYA AVI ONCESI ANTRENMAN OLUR

Büyük Balık Avında Çıkrık Makine Kullanımının Öğrenilmesi

Tekneye binip kıyıdan açıldığımızda yemlik balık avı için takımları denize salarız. Bu işlemi yaparken de adım adım nasıl yapılacağını anlatırız. Bu çıkrık makine kullanımına ilk adımdır. Yemlik balıklar yakalanıp, çıkrık makine kullanım bilgisi pekiştikçe daha büyük balıkların avına geçeriz.

TROFE ORKINOS AVLARI AKYA AVI ONCESI ANTRENMAN OLUR

İnce Takımlarla Büyük Balık Avı

Bazen büyük balık avını yemlik balıkları yakaladığımız takımlarla yaparız. Bir anda kaloma olanca şiddetiyle boşalır. Kaloma şiddetinin fazlalığı ve uzun akışlar büyük balığın habercisidir. Bu durumda yapılması gereken; kaloma ayarına hiç dokunmadan, balığın istediği kadar kaloma boşaltmasına izin vermektir. Zaten çıkrık makineye sarılan onca ip misinanın amacı da budur. Balık vurduğunda yeterince mücadele edecek ip misinanın olmasıdır. Balık ne kadar rahatça kaloma alırsa, problem çıkma riski de o kadar azalır. Bu şekilde geçen her dakikada balık yorulurken bizim mücadele gücümüz artar. Geçen her dakikada avantajlı konuma geçeriz. Balık yorulmaya başlayınca biz sarmaya başlarız. Arada balık kalomayı boşaltır. Ama biz çektikçe gelmeye devam eder. Sonunda balık iyice yorulur.

Aynı mücadele şekli, biraz daha sert olmakla beraber, daha büyük balıkta da aynı prensiplerle devam eder. Daha büyük balığın takımları daha güçlü malzemeden olduğu için kaloma sertliği daha fazladır. Bu durum büyük balığın daha çabuk yorulmasını sağlar. Takımın gücüne bağlı olarak kaloma sertleştiğinde büyük balık mücadelesi çok keyifli olur. Bu kadar sert mücadeleye alışık olmayan katılımcılar çok çabuk yorulur. Bu durumda oltayı diğer katılımcı sarmaya devam eder. Nöbet değişimi bazen birkaç tur yapılır. Bazı zamanlarda benim de mücadeleye müdahil olduğum olur. Sonunda balık tekneye alındığında bütün yorgunluklar unutulur.

Katılımcıların Akya avı gibi büyük mücadele gerektiren avlara hazırlanmasında trofe Orkinos avlarının büyük katkısı olur. Trofe Orkinos avında nasıl mücadele etmesi gerektiğini öğrenen katılımcı, daha doğru davranışlar sergiler. Böylece Akya avı mücadelesi daha kolay geçer.

Orkinos Avı Videosuhttps://youtu.be/gB9Jv4Grp7Q

Trofe Orkinos Avları Akya Avı Öncesi Antrenman Olur

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.