Adrasanbalık ile Balık Avı Turları :

Tatlı su balıkçılığından ve ufak balık avından bıkmaya başlayanlar genel olarak büyük balık avına yönelirler. Büyük balık avı, balık avıyla uğraşan her amatör balıkçı için ulaşılması zor bir hedeftir. Ülkemizde büyük balık avcılığı; işin zorluğu, bilinmezliğin çokluğu, maliyetlerin yüksekliği ve büyük bir sabır ve ısrarcılık istemesi dolayısıyla pek az insanın yöneldiği bir uğraştır.
Aynı zamanda bu zorluklar bir çok insanın bu alanda av yapma isteğini de kamçılamaktadır. Bu işi kendine amatör ruh ile meslek edinmiş www.adrasanbalik.com Türkiye’deki bu boşluğu doldurmak maksadıyla işe başlamıştır. Halen daha bu ruhla bu işe devam etmektedir. Bir çok amatör balıkçı www.adrasanbalik.com un düzenlediği turlara katılarak, büyük balık avı yapma arzusunu karşılamakta ve büyük balık avı ile tanışmaktadır.

Adrasanbalik’ın Düzenlediği Turun Amatör Balıkçıya Faydası Nedir?
Balık avı turuna katılan katılımcılar ilk turda temel olarak kaloma mantığını öğrenir. Tur boyunca kaloma mantığını pratik olarak kullanarak yöntem konusundaki deneyimini arttır. Bu şekilde yöntemin kendine faydasını öğrenip büyük balık avcısı olmak yolunda büyük mesafe kat eder.

Büyük Balık Avında Kalomanın Kullanımı
Büyük bir balık, kaloma bilgisi olmadan çekilebilmesi mümkün değildir. Ancak kaloma mantığını kullanılarak büyük bir balığın oltayı koparmasını önlenebilir. Sonrasında balığı yorarak tekneye yaklaştırıp, en güvenli şekilde rahatça tekneye alabiliriz. Kaloma mantığının bilinmemesi durumunda balık oltaya takıldığında, büyük bir güçle asılıp kafa darbesi vurarak misinayı koparır veya kancaları açarak kendini kurtarır. Her amatör balıkçı zaman içinde büyük balıkla karşılaşabilir. Ancak, bu amatör balıkçılardan kaloma mantığını bilip kullanabilenler, büyük balık avını sonuçlandırma becerisini gösterebilirler.

Ayrıca balık avı turuna katılanlar kaloma bilgisinin yanında, sırtı çekme yönteminin inceliklerini, çeşitlerini ve teknede çıkrık makine kullanımın önemini, şeklini ve kolaylıklarını öğrenirler. Bu şekilde büyük balık avcısı olma yolunda ilk adımlarını atarken, kısmetleri varsa ilk büyük balıklarını yakalayarak öğrendiklerini bu büyük balıkla birlikte tecrübe ederler. Sonraki katıldıkları turlarda bilgilerini geliştirerek, büyük balık avı konusunda tecrübe sahibi usta avcılar olurlar.

Büyük balık avı daha güçlü teçhizat istediğinden, bu konu hakkındaki bilgileri her katıldıkları turda daha fazla artarak, bilgi sahibi olurlar. Üst düzey malzemenin yerinde ve doğru kullanımı balık avını kolay ve keyifli bir hale getirirken, aynı zamanda maliyetlerini de düşürür.

Büyük balık avının psikolojisinin farklı olması, daha üst düzey bilgi sahibi olma zorunluluğu ve teknolojinin en üst düzeyde kullanılması insanları daha donanımlı olmaya zorladığından, bu aşamada insanların denize ve balığa karşı olan hassasiyetleri de değişir ve daha korumacı olurlar. Bu üst düzey bilinç düzeyi denizlerin korunması ve balığın arttırılması için çok önemli bir kazanımdır. Bu kazanımın yaygınlaşmasıyla, ülkenin her alanda zenginleşmesinin önü açılmış olur.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/-1F48Q4XO14
Bu resimler sanki fotomontaj gibi. Insallh gerçektir. Sizinle tanışmak ve böyle bir balık yakalamak hatalim. Ne yapmalıyım? Ne zaman en uygun..Selamlar
“Resimlerin foto montaj olduğu düşüncesi” bizim ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun ve insanların ne kadar inanılmaz hayallerine cevap verdiğimiz bir göstergesidir. Bu kadar inanılmazlık karşısında bizimle tanışmak balığa çıkmak istemeniz, büyük balık avını çok istediğinizin bir göstergesidir. Bu bizi ancak sevindirir. Büyük avı hayali kuran insanlar bu hayallerini geçekleştirdiklerinde, artık ufak balık avıyla uğraşmak istemezler. Bu durum balık stoklarımızın hızla çoğalmasını sağlayacak bir yaklaşım tarzıdır. Bizim amacımız da insanları büyük balık avına yönelterek, balık stoklarımızın hızla çoğalmasına katkı sağlayacak bir sürecin başlamasıdır. Sizin de bu sürece katılmak istemesi çok güzel.
Büyük balık avının en yoğun yapıldığı aylar Ağustos – Kasım arasındaki aylardır. Mayıs – Temmuz arasında Akya, Sinarit ve Lagos avları yapmak mümkün olmakla beraber, özellikle Haziran, Temmuz aylarında açık denizde Orkinos ve Kılıç Balığı avı da yapmak mümkündür.