Balık Avında Tereddütü Olmayanın Oltası Boş Kalmaz :
Bizim maceramız sabah saat 6.30 da başladı. Balık avı turuna eşim Murat ile birlikte en son 8 yıl önce gitmiştim. Fazlasıyla heyecanlı, enerji dolu ve meraklıydım. İlk turumuz o kadar sürpriz doluydu ki, bu kez nasıl geçeceğini bilemiyordum. Biran önce denize açılmak almak istiyordum. Aklımda iri bir Barakuda veya Akya avı hayali vardı.
Sahile gitmemizle Menderes bey’in gelmesi, güzelliklerle dolu anımızın başlangıcı oldu. Adrasan koyunda denize yelken açtık. Sağolsun Menderes Bey bizi sıcak çayla karşıladı. Bir yanda güneşin ağır ağır doğuşu, diğer yanda çarşaf gibi masmavi Adrasan Denizi vardı. Oltaları attık ve bekleyişe geçtik. Başlangıçta bir tane yemlik küçük Palamut tuttuk. Onun sevinci daha geçmeden eşim 2.5 kiloluk Yazılı Orkinos tuttu. Orkinos balığını yiyemeyeceğimiz için ona zarar vermeden geri bıraktık. Bu balığın eti biraz fazla kurudur.
Eşim bir başka Yazılı Orkinosu çekerken kaloma bir anda hızlıca boşaldı. Bu durum bölgede büyük balık olduğuna dair güzel bir işareti. Sevindik ve dualarla oltamızı salmaya devam ettik. Ardından Pırasalı Ada açıklarında iri bir Palamut aldık. Yemlerimiz hazırdı artık. Daha heyecanlı zamanlar başlamıştı. O Palamut’u canlı yem olarak kullandık.
Balık Avında Bayanların Kısmeti
Menderes bey oltayı hazırlayıp bana verdi. 20 dakika hiç hareket olmayınca umutsuzluğa kapıldım. Doğrusu enerjim düştü. Daha sonra Menderes Bey bayanların daha kısmetli olduğunu söyleyip beni motive etti. Bir ara biyoenerjinin balık avında etkili olup olmayacağı sohbeti açıldı. Ben etkili olduğunu düşünüyorum. Kendime geldim, dualarım arttı, enerjim yükseldi. “Hadi artık gel gel” diye kendi kendime balığımı çağırıyordum. Sohbetimizin sonunda işte o dev balığım geldi. Evet benim için bir devdi. O kadar güçlü çekiyordu ki, oltanın ucu eğiliyor beni yoruyor ve zorluyordu. Arada Murat oltayı Aldı.
Balık avına tutkuludur eşim. Mutluluğu yüzünden okunuyordu. İşte istediğimiz tam olarak da buydu. Heyecanımı ve sevincimi tarif etmem mümkün değil. Bu yüksek adrenalin bazen etrafı duymayı bile engelliyor. Hatta Akya yüzeye gelince, Menderes Bey in Akya’nın kafasını suda tutmam gerektiğini söylediğini bile duyamamışım. Allah’a çok şükür bir hata yapıp balığımızı kaçırmadık.
Balık artık teknedeydi. Sanki teknede gözümüze daha büyük göründü. Allah herkese nasip etsin. Bol bol resim çektik. Hatta yorgunluktan Akya’yı taşıyamaz yorgunluğa ulaştık. Tatlı yorgunluk işte. Sahilde balığı kucaklayıp pansiyona kadar getirince insanlar hayret ve hayranlıkla bakıyordu. Bir sonraki tura kadar hatırladıkça mutlu olacağımız bir çok güzel anılarımız daha oldu. Menderes Beye çok teşekkür ederiz.
Yazan: BÜŞRA ATASAL
Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/sK63tH90KhQ
Kasım ayında Akya avı yapılabilir mi?
Evet. Kasım ayında Akya avı yapılabilir. Akya avının en yoğun olduğu aylar Ağustos – Ocak ayları arasıdır. Suların soğumasıyla Akya geçişleri biraz seyrekleşir. Ama senenin her ayı Akya avı yapmak mümkündür. Tabii kısmette varsa…
Evet, Kasım ayında da Akya avı yapılabilir. Yeter ki havalar ve deniz güzel olsun. Denize açılma fırsatımız olsun.