BIR BALIK FAZLADAN NE OLACAK DEMEKTEN VAZGECELIM

Bir Balık Fazladan Ne Olacak Demekten Vazgeçelim :

BIR BALIK FAZLADAN NE OLACAK DEMEKTEN VAZGECELIM

Bir canlıyı öldürmek için benim bildiğim iki sebep vardır. Birincisi yemek ihtiyacı, ikincisi ise nefsi müdafaadır. Bunun dışında öldürülen her canlının sorumluluğunu taşırız. Kime karşı? Yaradana karşı sorumluluğumuz olur. Yaradanın bize bahşettiği hayat yaşatmak içindir. Öncelikle kendimizi, sonrasında diğer canlıları yaşatmak için çabalamalıyız. Nefsimizi müdafaa etmek zorunda değilsek ve yemek ihtiyaç değilse bir canlıyı keyif için öldürmek hak değildir. Bu kurala uyulduğunda ilahi denge korunmuş olur.

Dünya hepimize fazlasıyla yeter. Ancak aç gözlülük ihtiyaç duyulan zorunlu kaynakların israf edilmesine veya belli bir zümrenin elinde toplanmasına sebep olur. Bu aşamadan sonra ihtiras, hırs ve aç gözlülük hüküm sürmeye başlar. Sonuç herkes için felakettir. Bu durum kaynakları elinde tutanları da, o kaynaklara ulaşamayanları da mutsuz eder. Mutluluğun ve refahın kaynağı bölüşümden geçer. Her şey paylaştıkça çoğalır.

BIR BALIK FAZLADAN NE OLACAK DEMEKTEN VAZGECELIM

Öncelikle her balığın bir can taşıdığını öğrenelim. Yemenin ihtiyaç olmadığı her canlının yaşam hakkına saygı duyalım. O canlıyı yaşam alanına iade edelim. Bu sayede yaptığımız avdan daha fazla haz duymaya başlarız. Sonrasında şunu fark ederiz. Fazladan avladığımız bir balığı geri bıraktığımızda o artık bizim avlayacağımız balıkları üreten bir canlı olur. Sadece o balığın ürettiği balıkları avlama şansımız olsa, bütün ömrümüz boyunca avlayabileceğimizden daha fazla balık oltamıza atlamak için bekliyor olurdu. Yani doğaya iade ettiğimiz bir balık bizi bir ömür boyu doyurabilecek üretkenliğe sahiptir.

BIR BALIK FAZLADAN NE OLACAK DEMEKTEN VAZGECELIM

Her Balığın Makul Olan Boyu Avlanırsa

Makul boy bana göre bir balığın büyüyebileceği boyun üçte biridir. Örneğin 10 Kg kadar büyüyebilen balığın 3 Kg olanları makul boylardır. Bu boya gelene kadar bir çok kez yavrulama şansı olmuştur. Bu durum balığın azalmasını engeller. Ama bir avcı bir kere büyük boylara yöneldiğinde artık hep daha büyük boyları avlamayı ister. Bu istek balıkların büyümesine ve çoğalmasına fırsat verir.

Büyük Balık Avı Balığın Tükenmesini Kesin Olarak Önler

Makul boyun avının üstünde daha büyük boyların avına yöneldiğimizde balığın daha fazla çoğalmasına ve büyümesine fırsat vermiş oluruz. Bu sayede karnımızı doyurmak için daha az balığa ihtiyaç duyarız. Bu da avlamak zorunda olduğumuz balık adetlerinin düşmesini sağlar. Denizden ne kadar az balık alırsak denizdeki yaşamı o kadar az rahatsız etmiş oluruz. Huzurlu ortamda balıklar daha çabuk çoğalır ve büyürler. Balık avlarımız meraları fazla rahatsız etmeden sürdüğü sürece balık stoklarında bir sorun yaşanmaz. Aksine balık stoklarımız içinde büyük balıkların sayısı hızla çoğalır. Bu daha rahat bir avcılık anlamına gelir.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/_6xA3rI8ggM

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/ke2-JQWgYe8

Bir Balık Fazladan Ne Olacak Demekten Vazgeçelim

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.