BUGUN KISMETIMIZDE BUYUK BALIK AVI YAPMAK VARMIS

Bugün Kısmetimizde Büyük Balık Avı Yapmak Varmış :

Bugün Adrasan Köyünde komşum olan Ese Usluyla büyük balık avına çıktık. Amacımız büyük bir Sarı Kuyruk Akya avı yapmaktı. Oltamıza çok mücadeleci bir Trakun takıldı. Trakun, Akya ailesinin bir bireyidir.

BUGUN KISMETIMIZDE BUYUK BALIK AVI YAPMAK VARMIS

Balık Avlayacağına Dair İnanç ve İstek Başarının Temel Sırrıdır

Ese Uslu’yu Adrasan’a ilk yerleştiğim günlerde tanıdım. Benden 8 yaş büyük deniz ve balık sevdalısı bir kişidir. Kendi teknesi de vardır. Geçen seneden beri beraber balık avına çıkmak istiyordu. Bir türlü bir fırsat bulup balık avına çıkamıyorduk. Kısmet bugüneymiş.

Sabah erken saatlerde Adrasan Sahilinde buluşup balık avına çıktık. Büyük bir istek ve inançla büyük balık avı yapmayı hedefliyorduk. Ama olmasa da “kısmet” deyip geçek kadar denizi ve balığı biliyorduk. Deniz bazı günler çok iyi av verir. Bazı günler hiç bir şey vermez. Bazı günler de verdiği her şeyi alır. Bu üç olasılık arasında denizci ve balık avcısı olabilmenin tek şartı; denizi ve balığı “aşk” düzeyinde sevmektir. Yoksa bu iş yapılamaz.

BUGUN KISMETIMIZDE BUYUK BALIK AVI YAPMAK VARMIS

Her başarılı olduğumuz avın sonunda şunu fark ederiz. Balık avına çıkarken ne kadar istekli ve hevesli olursak avımız o kadar verimli geçer. Verimli geçen avın en belirleyici faktörü istek, inanç ve asla vazgeçmemektir. Tereddütle ava çıkmak veya çıkılan avın yarısında oltaya balık takılmadığı için avın olmayabileceğini düşünmek, geri dönmek istemek avın başarısız olmasının temel sebebidir. Oysa av odağından hiç ayrılmamak, avın sonuna kadar avın yapılacağına inanmak avı başarılı kılacak temel unsurdur. Av odağından ayrılmadan her şeyi olması gerektiği gibi yapıp sahile dönmüşsek, tek tesellimiz “o gün kısmetimizin olmadığını” düşünmektir. Bu olgunluğa ulaşmadan büyük balık avını yapacağını düşünmek hayal kırıklığına sebep olur.

BUGUN KISMETIMIZDE BUYUK BALIK AVI YAPMAK VARMIS

İstekle Çıkılan Avın Sonucu

Bugün yönümüz Pırasalı Adaydı. Pırasalı Adaya gidene kadar ve çevresinde yemlik balık avı için dolaştık. En son Çoban Limanın açığında bir tane yemlik balık aldık. Niyetimiz çok fazla vakit kaybetmeden büyük balık avına başlamaktı. Kısa bir süre ikinci yemlik balık için dolaştık. İkinci yemlik balığı da avlasaydık onu canlı yem olarak kullanacaktık. Ama ikinci balık oltaya takılmayınca Çoban Limanının açığında büyük balık avına başladık.

BUGUN KISMETIMIZDE BUYUK BALIK AVI YAPMAK VARMIS

Adrasan Koyunun içine kadar oltaya hiç bir şey vurmadı. Bir kaç yerde oltayı çekip kontrol ettik. Gerekli düzeltmeleri yaptık. Akseki Koyunun açığına geldiğimizde oltaya ilk vuruş oldu. Oltaya vuran Balon Balığıydı. Bunu Akya avı için ayarladığımız sert kalomanın boşalmayışından kolayca anlayabiliyorduk. Balon Balığı kancaya takılınca kısa bir süre motora güç verdik. Tekne hızla ileri atıldığında Balon Balığı oltadan kısa sürede kurtuldu. Ardından ufak bir iki müdahale sezinledik. Tekneye hız vererek o bölgeden uzaklaşmaya çalıştık. 20 – 30 m kadar uzaklaşmadan kaloma bu sefer hızla boşalmaya başladı. Oltaya takılan kesinlikle Akya’ydı. Hemen teknenin burnunu açık denize çevirip motorun en yavaş hızında ilerlemeye başladık.

Akya ile mücadelemiz başladı. Bir o çekti bir biz çektik. Sonunda Akya teknenin altında gözüktü. Kanca yanağından geçmişti. Hemen tekneye aldık. Yemlik balığın kuyruğuna taktığımız üçlü kanca kopmuş bir şekilde Akya’nın kuyruğun biraz üzerinde duruyordu. Yemlik balığın anüs kısmına taktığımız kanca balığın yanağındaydı. Akya’yı bu kanca ile çekmiştik.

Ese Uslu ramazan ayı boyunca yiyebileceği bir büyük balık istiyordu. Bu balık onun ihtiyacını karşılayacak bir balıktı. Güzel av olmuştu. Mutlu bir şekilde dönüşe geçtik.

Bugün Kısmetimizde Büyük Balık Avı Yapmak Varmış

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/QceS2vbgjrI

Bugün Kısmetimizde Büyük Balık Avı Yapmak Varmış

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

BUGUN KISMETIMIZDE BUYUK BALIK AVI YAPMAK VARMIS için 4 cevap

  1. Ali der ki:

    Menderes abi deneyimlerine göre, büyük balık avında en kısmetli olanlar kimlerdir? Bu kişilerin en temel yaklaşımı nedir?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Genelde balık avında en kısmetli olanlar bayanlar ve çocuklardır. Bunun en temel sebebi de “balık avlamak zorundayım” diye kasmamalarıdır. Balık avına güzel vakit geçireyim, av yapabilirsem de çok güzel olur diyebilen, büyük balık avlamaya en yakın olanlardır. Sen kendinden de biliyorsun. Balık avına her yeni birini balıkla tanışsın diye getirdiğinde av yapma şansımız artmıyor mu?

      Bir de balık avı turuna başlarken daha ilk cümleleri “abi biz bugün büyük balık avlamaya geldik” diyenler kısmetli oluyor. Bu cümleyi duyduğumda “bugün balık avı yapacağız” diyorum. İçim bir anda büyük bir hevesle doluyor. Sanki kısmetimizi almak için tura çıkıyoruz. Yoksa acabalarla ava başlıyorsak, sonuç genellikle hüsran oluyor. En ufak tereddüt cümlesi avı riske sokuyor. Böyle günlerde en iyi ihtimalle balığı kaçırıyoruz. Gerçi büyük balık avında oltaya balığın vurması, kısa da olsa mücadele edebilmek de büyük başarıdır.

      Sonuç olarak şunu söylemek doğru olur: TEREDDUTTU OLMAYANA BALIK AVI OLANA TEKNE TURU https://www.adrasanbalik.com/teredduttu-olmayana-balik-avi-olana-tekne-turu/.html

  2. Hasan ateş der ki:

    Merhaba,

    Akya için özellikle uygun mevsim var mıdır? Yılın her zamanı yakalanabilir mi?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Bütün büyük balıkların kıyılarda en fazla çoğaldığı zaman dilimi son bahar aylarıdır. Çünkü ilk baharda üretim faaliyetinin mahsulü olan ufak balıklar sonbahar aylarında ele avuca sığar hale gelir. Büyük balıklarda bu balıklarla beslenmek için kıyılara yanaşırlar. Bu yüzden büyük balık avının en verimli olduğu dönem son bahar aylarıdır. Adrasan ve civarında bu zaman Temmuz sonu, Ağustos ayı başı gibi başlar. Suların 19 derecenin altına düşmeye başladığı Ocak ayına kadar devam eder. Sürülerin geçiş zamanları arasında bir kaç günlük boşluklar yaşanabilir. Ama yoğunluk azalarak da olsa devam eder.

      Evet, Akya avı yılın her mevsiminde yapılabilir. Ama yukarıda belirttiğim gibi yoğunluk zamanı sonbahar aylarıdır.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.