Günün Hangi Zamanlarında Balık Avlamak Verimlidir :

Sabah ve akşam suyunda balık avlamak verimlidir. Neden günün bu zaman dilimleri verimlidir? Çünkü balıklar genel olarak sabah ve akşam suyunda beslenirler. Ama uzun bir göç yolundan gelen bir sürü aç olması durumunda, ne zaman yem balığına denk gelirse o zaman beslenir. Bu yüzden gün ortasında balıkları beslenirken görmek mümkündür. Yoksa merada uzun zaman geçiren balıklar sabah ve akşam suyunda beslenir. Günün kalan zamanında dinlenmeyi veya yollarına devam etmeyi tercih ederler.

Meradaki Balık Miktarını Belirleyen Temel Unsur Nedir?
Bir meradaki balık miktarının azlığını veya çokluğunu belirleyen temel unsur; ufak balıklardır. Bir merada ne kadar çok ufak balık varsa, o mera büyük balıklar için o kadar çok davetkardır. Balıklar yiyecek bir şeyin olmadığı meralarda durmazlar. Yollarına devam edip yiyecek balığın olduğu meralara doğru yol alırlar. Merada yiyecek ufak balık ne kadar bolsa, büyük balıklar o merada o kadar çok kalır. Göçlerini sürdürmek için enerjiye ihtiyaçları vardır.

Merada Sabah Suyunun Başlangıcı
Sabah suyu güneş doğumuna yakın başlar. Güneşin yükselmesiyle balık vakti geçmeye başlar. Karnını doyuran balıklar meradan çekilirler. Güneş yükseldiğinde merada balık miktarı azalmaya başlar. Karnı doyup av modundan çıkan balıklar oltaya atlamaz olurlar.

Büyük balık avı yapmak için sabah suyuna çıktığımızda yem balığı avını biran evvel yapmak isteriz. Bu sayede büyük balık avı için daha fazla zaman kalır. Böylece daha fazla mera gezerek büyük balık avı yapma şansımızı arttırmaya çalışırız. Ne kadar çok mera gezersek büyük balık avı ihtimali artar. Ayrıca vakit olduğu için bazı meralarda bir kaç tur atma şansı da olur.

Merada Akşam Suyunun Başlangıcı
Akşam suyu güneş batımından bir, bir buçuk saat önce başlar. Bu yüzden akşam suyuna güneş batımından iki saat önce çıkmak doğru olacaktır. Böylece güneşin altında boşa vakit harcanmaz. Avcıların balık avı istek ve enerjileri düşmez. Akşam suyuna erken çıkmak, uzun süre balık avı yapmadan dolaşmak avcıların hevesini kırar. Bu yüzden avcılar akşam suyu yaklaşırken avdan soğumaya başlarlar. Oysa akşam suyuna biraz geç çıkıldığında, avcılar yorulmadan balık avlama şansını elde ederler. Balık avı yapıldığı sürece avcılar aktif ve heyecanlı olacaklardır. Böylece büyük balık avı verimliliği artar.

Yem balığı avını takiben biran evvel büyük balık avına geçilir. Yem balığı avı yapıldıktan sonra akşam suyunun verimliliği çok yüksek olur. Özellikle güneş batımına yakın dilim en verimli zamandır. Bu saat diliminde kıyılar balık akınına uğrar. Bazı balıklar kıyılara beslenmek ve akşamı kıyıdaki bir taşta geçirmek için gelir. Bazı balıklar ise sadece kısa süreliğine beslenmek için gelir.

Akşam Suyunda Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/V60a1HjHcoo