BALIK AVINA ERKENDEN CIKMAK

Balık Avına Erkenden Çıkmak :

BALIK AVINA ERKENDEN CIKMAK

Balık avında sabah suyu güneş doğmadan başlar. Bu sayede sabah suyunun bereketinden yararlanma şansımız olur. Çünkü güneş doğmadan yarım saat öncesinden balıkların beslenme faaliyeti başlar. Balıklar en çok beslenme çılgınlığı yaşadığı esnada oltalara atlarlar. Bu yüzden beslenme zamanını kaçırmadan yem balıklarının avını yapıp, büyük balık avına başlamak isteriz. Böylece avımız daha verimli geçmiş olur. Avımız verimli geçmese bile, prensip olarak en azından bu zaman diliminde denizde olup şansımızı yükseltmeye çalışırız. Bu sayede balık avı yapma ihtimalimiz artar.

BALIK AVINA ERKENDEN CIKMAK

Sabah Suyunun Bereketi

Sabah suyuna erkenden çıkmak ve güneşin doğuşunu yakalamak insanın enerjisini arttırır. Pozitif enerji her zaman balık avı kısmetini olumlu etkiler. Çünkü balık avlamak için elimizden geleni yapmış hissederiz. Balık avı kısmet işi olduğuna göre, biz de kısmetimizi arttırmak için yapılması gerekeni yapmış oluruz. Bu sayede oltalarımız genellikle boş kalmaz. Yem balığını kısa sürede alıp büyük balık avına başlayabiliriz. Böylece büyük balık avı için daha fazla vakit kalmış olur.

BALIK AVINA ERKENDEN CIKMAK

Sabah Suyunda Büyük Balık Avı

Sabah suyunda bütün balıklar beslenme çabası içinde olur. Bu yüzden bu faaliyete beslenme çılgınlığı denir. Çünkü bütün balıklar kendilerinden küçük balıklar ile beslenme çabasında olur. Bir anda av yapan balık daha büyük balık tarafından avlanabilir. Bu yüzden tam bir beslenme çılgınlığı yaşanır.

BALIK AVINA ERKENDEN CIKMAK

Yem balığı avını bitirince son avladığımız balığı canlı yem yaparız. Böylece büyük balık avı başlar. Doğada bütün avcılar kolay olan avı görünce ona yönelmekten kendilerini alamazlar. Böylece büyük balık oltaya takılmış olur. Sonrasında balıkla mücadele başlar.

Büyük Balık mücadelesi ciddi anlamda bilgi, tecrübe ve ekipman desteği ister. Bunların hepsi bir arada varsa mücadeleyi kazanma ve balığı tekneye almak mümkün olur. Eğer bik eksiklik varsa muhtemelen büyük balık kendini oltadan kurtarmayı başarıp kaçar. Böyle bir durum avcı için yıkıcı bir etkiye sahiptir. Bir anda bütün av motivasyonunu kaybedebilir.

BALIK AVINA ERKENDEN CIKMAK

Büyük Balık Avı Mücadelesi

Her balığın kendine has mücadele şekli vardır. Ama bu mücadele şekli her seferinde aynı şekilde olacak anlamına gelmez. Bazen mücadele beklenildiği gibi olurken, bazen de beklenenin çok ötesinde sert geçebilir. İşte böyle durumlar için bilgi ve tecrübe çok işe yarar. Hızlı çözümleme yeteneği devreye girerse mesele çözülür. Yoksa balık bir hata anında kendini kurtarır.

BALIK AVINA ERKENDEN CIKMAK

Büyük balığın sert mücadele ettiği veya balığın çok daha büyük olduğu durumlarda malzeme dayanıklılığı yetersiz kalır. Bunun çözümü balığı yorarak almaya çalışmaktır. Büyük balığı yormadan almaya kalkarsak muhtemelen ciddi bir sorunla karşılaşırız. Genellikle biz balığı alamadan balık bizi yorar ve hata yapmamıza sebep olur. Böyle bir durumda balığı yorabilmek için makinemizde olabildiğince çok ip misina olmalıdır. İşte bu yüzden oltalarımızda çıkrık makine kullanırız. Çıkrık makinelerin misina sarma haznesi daha fazla ip misina alır. Bu balığı yorabilmek için çok önemlidir. Mücadele esnasında ip misinanın sonuna gelmek, kopma ile sonuçlanır. Böyle bir stresi yaşamamak için daha fazla ip misina alan makinelere ihtiyacımız olur. Ya da bu problem ince, ama daha sağlam ip misina ile çözülebilir. Böylece mevcut makineye daha fazla sarım yapma şansımız olur.

BALIK AVINA ERKENDEN CIKMAK

Büyük Balıkla Mücadelede Sabır Faktörü

Sakin ve sabırlı olan problem çözme konusunda çok büyük avantaja sahiptir. Daha doğru kararlar alabilmenin başka bir yolu yoktur. Çünkü sosyal bir faaliyette problemler aynı şekilde karşımıza çıkmaz. Her seferinde farklılık gösterir. Bu yüzden bilgi ve tecrübemizi verimli kullanabilmek için sakin ve sabırlı olmamız gerekir. Acele verilen kararlar bizi hataya götürür. Oysa büyük balıkla mücadele ederken her kararı çok iyi analiz ederek almak gerekir.

BALIK AVINA ERKENDEN CIKMAK

“Tecrübe, yapılan hataların bileşkesidir”. Ancak yaptığımız hataları sonrasında çok iyi analiz edip doğru sonuçlara vararak tecrübe edinebiliriz. Yani, insanoğlu hata yaparak öğrenir. Ama aklımızı kullanarak analiz yapma ve çözümleme yeteneğimizi geliştirerek daha çabuk tecrübe kazanabiliriz.

Büyük Balığı Tekneye Almak

Büyük balığı tekneye aldığımızda başarı bizimdir. Başarılı olmak ciddi bir tecrübe kaynağıdır. Ama akıllı adam için hatalar en iyi öğretmendir. Her zaman doğruları yaparak tecrübe elde etmek mümkün olmaz. Bazen mücadele bizi en kötü halimizde yakalayabilir. Önemli olan gayret gösterip mücadeleye sonuna kadar devam etmektir. Yani pes etmemektir. Azim her zaman başarıyı beraberinde getirir.

Benim için balığı teknenin yanında görmek, almakla eş değerdedir. Zaten tekneye sadece ihtiyacım olan balıkları alıp, geri kalanı salarım. Böylece sürdürülebilir avcılığın gereğini yapmış olurum. Ama istediğim büyük balığı tekneye almak gerçek anlamda mutluluktur. Özellikle ilk deneyimlerde bu mutluluğu tarif etmenin bir yolu yoktur. Bunun kişisel olarak yaşanması gerekir.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/SQ1X7lLzCPU

Balık Avına Erkenden Çıkmak

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.