İnanarak Balık Avına Gelenler :

Neye inanarak balık avına geldiler? İnsan başarıyı, ancak kendine inanarak elde edebilir. Başkasının inancı, size başarıyı getiremez. Başarı, kişisel çabaya tabidir. Kişisel çaba olmadan başarıdan bahsedilemez. Bu aşamada başarıyı elde etmeyi kolaylaştıracak olan tecrübeden yararlanmak önemlidir. İnanç tecrübe ile bir araya geldiğinde başarı kaçınılmaz olur. Artık gerisi zaman ve mekan meselesidir. Doğru yerde doğru zamanda bulunmak başarıya ulaşmak için yeterlidir. Kısmeti olan birisi için bütün bu unsurlar, kaderin bir cilvesi olarak bir anda bir araya gelir. Böylece kişinin öz güveni artmaya başlar. Artık kendine daha çok güvenmeye başlar.

Bugün Büyük Balık Avlamaya Geldik
Arkadaşlar ile balık avına çıkmak için tekneyle kıyıya yaklaşırım. Kıyıda beni bekliyor olurlar. Gözlerinde büyük bir umut vardır. Tekneye binmeden önce “abi bugün büyük balığı avlamaya geldik” derler. Ben de onlara “inşallah” derim. İşte tam bu anda, içimi büyük bir enerji kaplar. “Bugün büyük balık avı yapacağız” derim.

Başarı İçin Engellerle Mücadele
Başarı kolayca gelmez. Çünkü, başarı gayrete aşıktır. Emek harcamadan, ter dökmeden başarıya ulaşmak mümkün değildir. Başarı için her şartın harfiyen yerine gelmesi gerekir. Ancak bulmaca tamamlandığında başarıya ulaşılır. Balık avı da böyledir.

Öncelikle, kendine güvenen insanlar bir karar alır. Örneğin balık avına gitmek gibi. Ya da daha ileri aşamada, artık büyük balık avlamak gibi. Sonra rezervasyon yaptırıp heyecanla balık avı günün gelmesini beklerler. Bu aşama konsantrasyon sürecidir. Kişi, ne kadar olaya odaklanırsa, başarı şansı o kadar artar. Yoksa olaya kendi dışındaki bir faaliyetmiş gibi bakarsa, başarı ondan o kadar uzaklaşır. Bir şeyi istemek, onun için hazırlanmak ve tecrübeden olabildiğince fayda sağlamak yapılması gerekendir. Tecrübeyi, balık avı turunda rehber kaptandan, balık avında yaşananlardan ve elde edilen başarı veya başarısızlıktan elde ederiz.

Tecrübenin Asıl Kaynağı
Tecrübenin asıl kaynağı başarılar gibi düşünülür. Kime sorsan “tecrübenin kaynağı başarılardır” der. Oysa insanoğlu hatalar yaparak öğrenir. Büyümek bile düşe kalka olur. Aslında başarısızlık bizde şok etkisi yaratarak, daha sağlam bir analiz yapmamızı sağlar. Hatamızı ne kadar çabuk kabullenirsek, çözüm aşamasına da o kadar çabuk geçmiş oluruz. Her halde balık avındaki kabulleneceğimiz hatamız; yetersiz bilgiye sahip olduğumuz olabilir. Bunun için tecrübeli rehber bir kaptandan pek çok şey öğrenmek mümkündür. Tabii ki, doğru soruları sorarak. Öğrenmek için olabildiğince olgunlaşmış sorular sormak gerekir.

Başarılı bir avın ardından bakıldığında bunların pek çoğunun yapılmış olduğunu görürüz. Ancak bu sayede büyük balık avını yapmak mümkün olur. Yoksa, büyük balık avında yapılacak en küçük bir hata balığın kaçırılması ile sonuçlanır. Peki bu gerçekten bir başarısızlık mıdır?

Bence, oltamıza balığın atlamasını sağlamak, onunla belli bir süre mücadele etmek, hatta son anda kaçırmak bile büyük başarıdır. Her biri ciddi bir tecrübeye ulaşıldığının bir göstergesidir. Bir yarışmada ufak da olsa bir ödül almak, takdir cümlesi duymak başarıdır. Böylece hedefe çok yaklaşmış olduğumuzu anlarız. Geriye son bir gayret kalır. Devamlılık için de, bu gayretlerin şartlara göre güncellenmesi gerekir.
Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/MepqQI64Yt4