Denizde ilk Büyük Balık Avı Tecrübesi :
Deniz kenarından uzakta yaşamını sürdüren insanlar balık avı hobisini tatlı su avcılığı yaparak giderir. Arkadaşlarda Ankara’da yaşadıkları için tatlı suda avcılık yaparak yakala bırak düzeyine kadar gelmişler. Balık avını sadece yiyecekleri balığı avlayıp sonrasını bırakarak sürdürdüklerinden, 20 Kg balıkları dahi bırakacak kadar ustalaşmışlar.
Belli düzeye gelen insanlar kendilerini geliştirmek için daha farklı yollar ararlar. Bu arayışı tatmin edecek en doğru yer deniz balıkçılığıdır. Deniz balıkçılığında alan daha genişlediğinden balık çeşitliliği arttığı gibi, derinliğe bağlı olarak balık boyları da büyümektedir. Denize yönelmede amaç da, daha fazla çeşitli balığın büyük boylarının avı olmalıdır.
Arkadaşlar bu düşüncelerle büyük balık avı turu yapmaya karar vererek Adrasan‘ın yolunu tutmuşlar. Sabah erkenden buluşup Adrasan Koyunda açılmaya başladık. Önce yemlik balık avı yaptık. Yemlik balık avı çok verimli geçti. Daha Sulu Adaya varmadan yemlik balıkları avladık. Yemlik yeterli balık avı yapınca Sulu Adaya olta çekmeden gittik.
Sulu Adanın açığında uygun pozisyonu alıp Akya oltasının hazırlığına başladık. Hazırlık bitince hemen dolaşmaya başladık. Sulu Ada çevresinde büyük Akya sürüleri olmasına rağmen balık almak kısmet olmadı. Birkaç defa Balon Balıkları yemlere zarar verdi.
Büyük Balığın Oltaya Vurduğu Av
Saat 10.30 gibi Sulu Adadan ayrılıp Adrasan Koyuna yöneldik. Adrasan Koyunda bir tur atıp geri dönmüştük ki, kaloma şiddetle boşalmaya başladı. Balık o kadar uzun aralıklarla kalomayı boşalttı ki, acaba çok büyük balık mı yakaladık. Yoksa olta balığa yandan mı geçti, tereddüdü içindeydik. Yarım saatten uzun süren ve her kesin birkaç kere çekerek katkı verdiği mücadele sonrası balığı tekneye aldık.
Göl balıkçılığından sonra arkadaşlar 20 Kg civarı bir büyük balığın avını yaparak tuzlu su balıkçılığına ve deniz ortamına da alışmış oldular. Artık bu avdan sonra onlar deniz ortamında da büyük balık avcısı oldular. İlerleyen günlerde bu avın heyecanı onları tekrar deniz ortamına çekecektir. Kim bilir belki de çok yakında…
Büyük Balık Avı Heyecanı Videosu: https://youtu.be/H2SPC8epPHE
Büyük balık avı turlarınıza katılmak için büyük balık tecrübesine sahip olmak gerekir mi? Yoksa hiç balık avı tecrübesi olmayanlar da katılabilir mi?
Ülkemizde kendi teknesi olan ve özellikle büyük balık avıyla uğraşanlar dışında tecrübeli birilerini bulmak çok zordur. Bu sebeple turlarımıza katılan çok az insan büyük balık avı konusunda bilgi sahibidir. Birçok katılımcının ilk balık avı tecrübeleri olduğunu rahatça söyleyebilirim. Bu iki durumda bizim için önemli değildir. Balık avı turu süresince katılımcıların büyük balık avını öğrenmeleri konusunda elimizden geleni yapmaya çalışırız. Gerçekten büyük balık avını öğrenmek isteyenlere tur boyunca ve web sitesindeki paylaşımlarımızla öğretebileceğimiz pek çok şey vardır.
Tur başlangıcında yemlik balık avına, büyük balık avında kullanacağımız oltalarla başlarız. Önce oltaları nasıl kullanmaları gerektiğini anlatırız. Sonrasında av boyunca katılımcılar oltaları kullanarak büyük balık avına hazırlanırlar. Büyük balık avına geçtiğimizde oltayı salıp nasıl tutmaları gerektiğini gösteririz. Av başladığında, balık gelince neler yapmaları gerektiğini anlatırız. Av boyunca kulaklarının bizde olmasını isteriz. Önemli bir sorun dışında ne yapmaları gerektiğini söyleriz. Önemli bir sorun görürsek oltayı isteriz. Hemen müdahale ederek sorunu düzeltip tekrar oltayı katılımcıya veririz. Böylece avımız keyifle devam eder.
Öncelikle Menderes beye boylesıne zahmetlı ve sabır gerektıren bır aktıvıtenın Adrasan’dakı eksıklıgını görüp de aynı kararlılıkla yıllardır yaparak Adrasanımıza verdıgı emeklerınden dolayı tesekur ederim. Balık tutmak isteyenlere tavsiye ederım. Herkese şimdiden hayırlı avlar dilerim.
Gürhan kardeşim yorumun için çok teşekkür ederim. Adrasan ve balıkçılığımız için yaptığımız her çaba ve emek helal olsun. Umarım daha iyilerini ve daha faydalılarını yapmak nasip olur.