KUCUK AKYALAR BUYUYUNCE TROFE AKYA OLUR

Küçük Akyalar Büyüyünce Trofe Akya Olur :

KUCUK AKYALAR BUYUYUNCE TROFE AKYA OLUR

Üreme ve Büyüme Hakkına Saygı Şarttır

Küçük olan her canlının büyüme ve üreme hakkı vardır. Bu hak sağlıklı bir doğal yapının vazgeçilmezidir. Her canlının kendisi gibi canlıları dünyaya gelmesine katkı sağlamak en vazgeçilmez doğa kuralıdır. Bu kural onlarının korunmasını zorunlu kılar. Üremek her canlının yaşam hakkıdır. Ayrıca bu olgu gerçekleştiğinde bundan en fazla toplum fayda görür. Toplumun fayda gördüğü bu olayı “ekonomik verimlilik” olarak tanımlayabiliriz. İnsanların besin zinciri içinde bulunan her canlı için bu tanımı yapabiliriz. Küçükken bu canlıların tüketilmesini “verimsiz kullanım” olarak tanımlayabiliriz. Verimsiz kullanım, o canlının yaşam hakkına saygısızlık olduğu gibi, aynı zamanda kaynak israfıdır. Kaynak israfı toplumun refahı önündeki en büyük engeldir. “Bindiğin dalı kesmek” sözünün bugünkü yansımasıdır.

KUCUK AKYALAR BUYUYUNCE TROFE AKYA OLUR

Küçük Akyalar yem balığı için sırtı çekerken bazen oltalarımıza takılır. Bu balıklar bizim av tanımımızda bulunmadığı için hiç düşünmeden geri salarız. Akyalar, diğer balıklar kadar çok fazla çoğalamamaktadır. Örneğin Palamut ve Orkinos ailesinden olan balıklar daha hızlı çoğalırlar. Bu yüzdendir ki, Akya tezgah balığı değildir. Akya’yı ancak nadiren tezgahlarda büyük boylarda görebiliriz. Akya 100 Kg kadar büyüyebilen balıklardan olması sebebiyle oldukça değerli bir besin kaynağıdır. Diğer çok büyüyen birçok balıktan daha lezzetli olması bakımından değerlidir. Bu sebeple daha büyük boyların avının yapılması ekonomik verimlik adına bir zorunluluktur.

KUCUK AKYALAR BUYUYUNCE TROFE AKYA OLUR

Balıkların Olgun Boya Ulaşmasına İmkan Vermek

Ayrıca çok büyüyen balıkların büyümesine izin vererek balık meralarımızın daha canlı ve verimli kalmasına katkı sağlamış oluruz. Büyük balıklar meraların gelişmesinde çok önemli rol oynarlar. Bu olayı bir baraj örneğiyle açıklamak mümkündür. Bir baraj yapıldığında ufak ve büyük su kaynakları baraj alanında toplanarak büyük bir su kütlesi oluşturur. İşte büyük balıklarda balık meralarının etrafında kümelenerek adeta bir baraj oluşturur.  Bu alanı geçmek zorunda olan ufak balıklar büyük balıkların engeline takılır. Ancak o alandan büyük balıklar çekildiği zaman geçebilirler. Bazı zamanlarda meralarda balık bolluğunun yaşanmasının sebebi budur.

Balık Meralarında Bolluk Yaşam Hakkına Saygıdan Geçer

Balık meralarımızın senenin büyük bir kısmında bolluk içinde olması için önce ufak balıkların yaşam hakkına saygı duymamız gerekir. Sonra ekonomik verimlik adına ufakları bırakıp büyük balıkların avıyla uğraşmalıyız. Böylece daha az adet balık avlayarak, daha çok insanın bu avdan istifade etmesini sağlayabiliriz. Böylece ülke ekonomisine ve dünya gıda stok’una katkı sağlamış oluruz.

İnsanlar öncelikle yaşam hakkına saygı gösterecek. Sonra ekonomik verimliliği göz önünde bulunduracak. Sonra hep beraber Allah’ın bize sunduğu refahı yaşayacağız.

Küçük Akyalar Büyüyünce Trofe Akya Olur

Trofe Akya Avı Videosuhttps://dai.ly/xwo3h3

Küçük Akyalar Büyüyünce Trofe Akya Olur

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.