TEREDDUTTU OLMAYANA BALIK AVI OLANA TEKNE TURU

Tereddüttü Olmayana Balık Avı Olana Tekne Turu :

TEREDDUTTU OLMAYANA BALIK AVI OLANA TEKNE TURU

Büyük balık avı yapabileceğine inanarak gelenler bu avı yapmakta gerçekten başarılı olmaktadırlar. Bunun sırrı bir işi inanarak yapmaktan geçmektedir. Çok zor bir işi ancak o işi yapabileceğine inan kişiler yapabilir. Tereddüdü olanlar ise yapamazlar. Tereddüt başarının enerjisini tüketen bir ruh halidir. Tereddüdü olmayan çözüm üretmek ve sorunu çözmek için uğraşırken, tereddüdü olan ise bahane üretip vazgeçme yolunu seçer. Başarı sadece çaba harcayanı sever. Onunla kol kola olur.

TEREDDUTTU OLMAYANA BALIK AVI OLANA TEKNE TURU

Büyük Balık Avına Katılanın Öğrenme Süreci

Büyük balık avı iki aşamalı bir avdır. Birinci aşama yem balığı avı, ikinci aşama da büyük balık avı aşamasıdır.

Büyük balık avına yemlik balık avıyla başlarız. Yemlik balık için oltayı salarken bu işleri nasıl yapmaları gerektiğini sırayla anlatırız. Sonrasını da iki oltayı da salıp yemlik balık avına başlarız. Bu av boyunca katılımcılar büyük balık avında kullanacağımız çıkrık makineli oltaları nasıl kullanacaklarını öğrenirler. Bu aşamada en önemli öğreti kaloma kullanım mantığıdır. Sonrasında kaloma kullanım mantığını beceri haline getirmek için çabalarız. Yem balığı avı boyunca bu aşamalardan geçen katılımcı büyük balık avına hazırlanmış olur.

TEREDDUTTU OLMAYANA BALIK AVI OLANA TEKNE TURU

Büyük Balık Avı İçin Akya Oltası Hazırlığı

Akya oltasını hazırlarken yemlik balığımız canlı rapalaya benzer. Ağız kısmında Mustad 10.0 taşıyıcı kanca, anüs ve kuyruk kısmında VMC 4.0 üçlü kanca vardır. Üçlü kancaların iplerini bir şiş yardımıyla balığın içinden geçiririz. Sonra da üçlü kancaların iplerini kazık bağıyla taşıyıcı kancaya bağlarız. Bu haliyle rapalaya benzer.

TEREDDUTTU OLMAYANA BALIK AVI OLANA TEKNE TURU

Sonra tekne 5 – 7 mille giderken takımı kontrollü bir şekilde suya bırakıp salarız. Örneğin 30 m derinlikte ip misinayı 40 – 45 m uzunlukta salarız. 50 – 60 m derinlikte ip misinayı 60 – 70 m uzunluğunda salarız. Sonrasında tekne hızını 2 – 4 mil hızına düşürüp bu hızda takımı çekeriz. Arada bir kısa hızlanışlar yaparak büyük balığı cezbetmeye çalışırız.

TEREDDUTTU OLMAYANA BALIK AVI OLANA TEKNE TURU

Avın hikayesiyle ne yaptığımızı anlatmaya başlayalım:

Olta günün şanslısı olan bayan arkadaşımızın elindeydi. Yemlik balıklar onun oltasına yakalandığı için büyük balık avına da onunla devam etmek istedik. Akya oltamızı hazırlayıp suya bırakalı üç dakika olmamıştı. Oltaya bir vuruş oldu. Kamış bayağı bir ağırlaşma oldu. Kaloma bir kaç defa hafifçe boşalır gibi oldu.

Akya Oltasına Balon Balığı Takılırsa Ne Yaparız

İlk hamlede Balon Balığı kancaya takıldığı ve oltada çok fazla baskı yaratmadığı için arka kancaya geçtiğini anladık. Hemen tekne hızını arttırdık. Birinci öncelik yemi Balon Balığı sürüsünden uzaklaştırmaktı. Bu uzaklaştırma esnasında Balon Balığı çok daha fazla çırpındığı için büyük balıkların dikkatini bizim oltanın üzerine çekecekti. Yem balığının arkasındaki mizansen de tam büyük balıkları tahrik edecek gibiydi. Tekne hızını arttırmış olmamız dolayısıyla önde kaçan bir yem balığı, arkada kuyruk kancasına takılmış yem balığına ulaşıp yemek istermiş gibi gözüken bir Balon Balığı. Bu durumda Balon Balığı çok çırpındığı için büyük balıkların dikkatini bizim olta üzerine topluyordu. Büyük balık avı yapmak için bundan daha güzel bir ortam olabilir miydi?

Balon Balığını peşimize takıp kıyıya doğru hızı bir dönüşle yaklaşmaya başladık. Daha yaklaşmamız bitmemişti ki, kaloma hızla boşalmaya başladı. Akya, yem balığını Balon Balığından önce kapmak için saldırmış ve yem balığı üzerindeki kancalara takılmıştı. Hemen tekneyi açık denize doğru çevirip taşlık bölgeden uzaklaşmaya başladık.

Biz taşlık sığlıklardan derin suya doğru uzaklaşırken teknede büyük bir sevinç vardı. Büyük balık avı mücadelesi başlamıştı. Sırayla oltayı yarım saat kadar çektik. Yarım saat sonra Akya büyük cüssesiyle teknenin altında dönmeye başlamıştı. Beklediğimizden daha büyük bir Akya geliyordu. Teknenin Yanına geldiğinde hemen tekneye aldık. Arkadaşlar Akya’nın büyüklüğünü görünce çılgına dönmüşlerdi. Ne yapacaklarını şaşırmış bir haldeydiler. Hayaller gerçek olmuştu.

Tereddüttü Olmayana Balık Avı Olana Tekne Turu

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/W937ILKEk54

Tereddüttü Olmayana Balık Avı Olana Tekne Turu

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

TEREDDUTTU OLMAYANA BALIK AVI OLANA TEKNE TURU için 6 cevap

  1. Ali der ki:

    Bir avda balığı yakalamak da var, yakalayıp kaçırmak da var. Hatta hiç yakalayamamak da var. Üç olasılıklı bir durum. Bu durumda tereddüt etmeden balık avı turuna çıkmaktan kastınız nedir?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Bir işe başlayan o işi başaracağına inanarak başlarsa, o işte başarılı olma ihtimali yüksek olur. Çünkü önüne ne zorluk çıkarsa çıksın başarmak için her güçlüğün üstesinden gelmeye çalışır.

      Düşüncelerinde tereddüt bulunan ise ilk karşılaştığı problemde o işi bırakmaya kalkar. Hayat mücadele etmeden, çabalamadan sürdürülemez. Her işin zorlukları vardır. Ta ki, o işi iyice öğrenene kadar. Bir işi iyice öğrenmek demek her seferinde başarılı olmak demek de değildir. Öyle olsaydı profesyoneller hiç hata yapmazdı.

      Kaldı ki, balık avı eğitimi sonu olmayan bir eğitimdir. Öğrendikçe, olayın büyüklüğü karşısında ancak hiç bir şey bilmediğimizi fark ederiz. Bu zorluğu aşabilmenin tek yolu azimli olup elden gelenin en iyisini yapmaya çabalamaktır. Kısmette varsa gerçekleşir. Yoksa edindiğimiz tecrübeye şükrederiz. Balık avı yapana rastgele denmesinin sebebi de budur.

  2. Murat Atasal der ki:

    Doğum sonrası eşimle 5 senedir balık avına çıkamıyorduk. Artık çocuk biraz büyüdü. Bir aile büyüğümüze emanet edip balık avına çıkabileceğiz. Şimdi biz de büyük balık avı yapmak istiyoruz. Kısmetimizde varsa eşimle beraber hayalini kurduğumuz balığı yakalamak istiyoruz.

  3. Ulvi KILIÇ der ki:

    Balık avı katılım şartları nelerdir? Katılım ücreti ne kadar?

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.