UMUTLA CIKILAN BALIK AVINDA YUZLER GULDU

Umutla Çıkılan Balık Avında Yüzler Güldü :

Bütün balık avı dostlarına merhabalar,

Büyük Balık Avı İnsanları Cezbediyor

Yıllardır televizyonda ve internet sitelerinde yayınlanan balık avlarını imrenerek izledim. Bu avların İzmir Mordoğan ve Aydın Didim civarlarında bolca yapıldığını öğrenmiş ve uygun zamanı kollar olmuştum.

Son yıllardaki en büyük hayalimi gerçekleştirmek için fırsat eşimle çıktığımız Güneydoğu ve Akdeniz turunda Antalya Adrasan’da karşımıza çıktı. Tesadüf eseri Youtube kanalında izlediğim bir video sonucu adrasanbalik.com internet sitesi sayesinde Menderes beyle tanıştık. Ben hiç ummadığım bir anda kendimi Adrasan’da Akya avında buldum.

UMUTLA CIKILAN BALIK AVINDA YUZLER GULDU

Büyük Balık Avı Turumuz Başlıyor

Ava eşim ile birlikte katıldık. Sabah 06.30 da avımız başladı. Av bölgemize giderken yem için Palamut avı yaptık. Menderes beyin tecrübeleri doğrultusunda yeterince Palamut avlayınca dip sırtısı denilen teknikle Akya avımıza başladık.

Yaklaşık yarım saat sonra oltamız hareketlendi. Ama Menderes bey bunun Balon Balığı olduğunu söyledi. Oltayı çekince yemlik Palamut’un yarısının yenildiğini gördük. Hemen oltaya ikinci yem balığımızı taktık. Yemi turkuaz suyun derinliklerine bıraktık.

UMUTLA CIKILAN BALIK AVINDA YUZLER GULDU

Tebdili Mekanda Ferahlık Vardır

Yaklaşık bir saat dolaşmamıza rağmen balık oltada bir hareketlenme olmadı. Bunun üzerine Menderes bey av yerini değiştirme kararı aldı. Ama yine de yemi kontrol etmeye karar verdi. Oltayı çekince yemin Balon Balıkları tarafından tamamen yenilmiş olduğunu gördük. Hemen 3. yemimizi oltaya taktık.

UMUTLA CIKILAN BALIK AVINDA YUZLER GULDU

Nihayet Akya Oltamıza Takıldı

On beş dakika sonra nihayet güzel bir Akya balığı oltamıza takıldı. Yirmi beş dakika süren zorlu mücadeleden sonra Akya teknenin altında gözüktü. Büyük bir heyecanla balığımızı tekneye aldık . Balığı aldıktan sonra Adrasan Sahiline doğru yol almaya başladık. Eşim ve ben çok mutlu bir şekilde kıyıya çıktık. Hemen balığımızla Olimpos taki pansiyonumuza gittik.O gece pansiyonda kalan yaklaşık kırk kişiye Akya ziyafeti çektik. Herkes çok mutlu oldu. Tabii bizde.

UMUTLA CIKILAN BALIK AVINDA YUZLER GULDU

Bize bu güzel Eylül gününde harika bir gün yaşatan, tecrübeleri ile güzel bir balık yakalamamızı sağlayan Menderes yahşi beye çok çok teşekkürler. En kısa sürede tekrar ava çıkmak dileğiyle.

Özellikle büyük balık avı meraklılarına bu harika zevki yaşamak için haydi Adrasan’a, haydi Menderes beyin yanına diyoruz.

Mehmet – Filiz Delener.

19 Eylül 2017

Akya Avı Videosu: https://youtu.be/ycPCaQydqi8

Umutla Çıkılan Balık Avında Yüzler Güldü

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

UMUTLA CIKILAN BALIK AVINDA YUZLER GULDU için 4 cevap

  1. ali bağcı der ki:

    Bizim avlarımızdaki durumda böyle değil mi? Eğer balık avına umutla ve inanarak çıkılırsa büyük balık hiç bekletmeden oltaya takılıyor. Geriye sadece balıkla mücadele kalıyor. Bu da zaten balık avının en keyifli kısmı. Mücadele ne kadar zorlu geçerse avın keyfi de o kadar fazla oluyor.

    Büyük balık avı yapıldığında insanların balık avına bakışları nasıl değişiyor? Ben de yanımda getirdiğim arkadaşlarda bu değişimi yaşıyorum. Bu değişim sayesinde inşallah balığımı çoğalacak. Artık herkesin büyük balık avına yönelmesi gerekiyor. Yoksa balığımız kalmayacak. Balığımızı çoğaltmak için büyük balık avı yapalım. Bir büyük balık herkese fazlasıyla yetiyor.

    • Menderes Yahşi der ki:

      Büyük balık avı yapıldığında insanlar önce balığın çekiş gücüne inanamıyor. Tam bu aşamada şoka giriyor. Daha önce böyle bir güçle karşılaşmadığı için afallıyor. Ne yapacağını bilemiyor. Sonra balıkla mücadele ederken balığın bu gücünden zevk almaya başlıyor. Bir çok katılımcı bu aşamada balık avının bu olduğunu ifade ediyor.

      Büyük balığı tekneye aldığımızda çok daha büyük değişimler başlıyor. Önce balığın tahmin ettiğinden daha büyük olduğunu ifade ediyor. Bu şaşkınlık uzun süre devam ediyor. Sonra balığa bakıp “bu balığı almaya hakkımız var mı?” diye kendi kendine ve bize sormaya başlıyor. İşte en büyük değişim anı bu an oluyor. Çünkü artık o balığın da bir can olduğunu algılıyor. Bu durum onu artık büyük balık avcısı yapıyor. Çünkü yemek için bir cana kıymak ve onu pek çok kişiyle paylaşmak en doğrusu olduğunu fark ediyor.

      Büyük balık avı hobisi devam ettikçe ilerleyen avlarda sportif balıkçılık ön plana çıkmaya başlıyor.

  2. Cengiz ceylandağ der ki:

    30 Kg kadar büyük balıkların avını yapmak istesek nasıl bir kamış almamız uygun olur? Bir de bu kamışı nasıl kullanmak gerekir?

    • Menderes Yahşi der ki:

      Akdeniz’de genel olarak balık avı turlarında 30 Kg kadar büyük balıkların avı yapılır. Böyle bir av için bizim tercihimiz 1,60 – 1,80 m ve 30 Lbs bir kamıştır. Çünkü 30 Lbs kamış çok esnektir. Bu kamışı yem balığı avında da, büyük balık avında da kullanma şansı vardır.

      Büyük balık avında kamışın esnek olması oltaya vuran balığı ilk anda algılamamızı kolaylaştırır. Hatta bu esneklik sayesinde hangi balığın vurduğunu vuruş şekline bakarak anlamak da mümkün olur. Bu sayede istemediğimiz bir balık yeme musallat olursa o bölgeden uzaklaşabiliriz. İstediğimiz balıksa tedbirli davranıp balığın yemi yutmasını bekleyebiliriz. Balık avında hassasiyet çok önemlidir.

      Büyük balıkla mücadele ederken balık çok asılırsa kamışı denize paralel tutup kalomanın rahat bolaşmasını sağlamak gerekir. Bu aşamada kamışı yukarı kaldırarak balığı durdurmaya çalışmak doğru bir davranış değildir. Pek çok soruna sebep olur. Kamışı denize paralel tutarken esnek olan kamışın ucu denize doğru eğilerek misinanın hızla boşalmasını kolaylaştırır. Böylece çok uğraştıran büyük balıklarla dahi mücadele etmek mümkün olur. Bu mücadele esnasında kaloma devreye girerek kamışın ve makinenin zarar görmesini engeller.

      Büyük balıklarla mücadele yorucu bir iştir. Yorulmadan gücümüzü tasarruflu kullanarak mücadele etmek için kaloma ayarını doğru ayarlamak gerekir. Kaloma ayarı öncelikle takımın gücüne göre, sonra balığa göre, daha sonra da yorulmadan mücadele edebileceğimiz bir sıkılığa göre ayarlanmalıdır. Balık avında yorgunluk ava devam etmeyi güçleştirir. Yorulan avcı her türlü hatayı yapabilecek hale gelir. Uygun esneklikte bir kamış ve kaloma ayarı ile her türlü balık yorulmadan çekilebilir. Bu mücadelede tek fark avın daha uzun sürmesidir.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.