BUYUK BALIKLA MUCADELE SEKLI

Büyük Balıkla Mücadele Şekli :

BUYUK BALIKLA MUCADELE SEKLI

Büyük balık avında en verimli yöntem canlı yemle av yapmaktır. Canlı yem olarak genellikle Yazılı Orkinos ve Tombik kullanırız. Ama en güzel yem balığının canlı veya taze Kalamar olduğunu söylemem gerekir. Adrasan’da profesyonel balıkçı kalmadığı için canlı Kalamar temini mümkün değildir. Eğer Kalamarla av yapmayı istiyorsanız, bu avı kendiniz yapmalısınız. Büyük balık avı turu yaparken kalamar avı problemli olur. Çünkü Kalamarın mürekkebine maruz kalınca balık avı turunun keyfi kaçabilir. En temiz yöntem Yazılı Orkinos veya Tombik avıdır. Bu avları yapmak zora girince, Zargana avı da yapılabilir.

BUYUK BALIKLA MUCADELE SEKLI

Büyük Balık Avı Başlasın

Son avladığımız yemi canlı yem olarak kullanarak büyük balık avına başlarız. Yemi denize salıp çabucak oltayı salarız. Oltayı salınca biraz dip yapmasını sağlarız. Bu arada teknenin en yavaş hızıyla merada dolaşmaya başlarız. Bazen bir merayı sistematik olarak tarayarak sırtı çekeriz. Bu şekilde o meranın her yerine bakarız. Hatta bazen o merada bu işlemi bir kaç kere yaparız. Bu yöntemi genellikle daha önceden çok fazla büyük balık avladığımız meralarda yaparız.

BUYUK BALIKLA MUCADELE SEKLI

Sırtı yönteminde asıl olan meralar arasında geçiş yaparak balık arayışını sürdürmektir. Bu şekilde balıkla daha çok merada karşılaşma şansımızı arttırmış oluruz. Çünkü her balıkla karşılaşıldığında balık oltaya atlamayabilir. Yani aç ve istekli balığı bulup onu avlamaya çalışırız. Yoksa çok istekli olmayan balığı kıskandırıp oltaya atlamasını sağlamak kolay bir iş değildir.

BUYUK BALIKLA MUCADELE SEKLI

Garantili Balıkla Mücadele Tekniği

Balık oltaya atladığında acele etmeden, tasmalama yapmadan açığa yöneliriz. Bu şekilde altı taşlık olan meradan ayrılırız. Bunu yaparken balığı hiç zorlamadığımız için onun yemi daha çok yutmasını sağlamış oluruz. Bu şekilde yemi yuttuğunda kanca balığa geçer. Bunun üzerine balık olanca şiddetiyle oltadan kurtulmak için dalarak kaçmaya çalışır. Bu aşamada tasmalama işlemini en doğru şekilde kendisi yapmış olur. Balığın yaptığı tasmalamadan daha doğrusunu yapmak mümkün değildir. Ayrıca en doğru tasmalamanın gerçekleştiğini, en doğru zamanda öğrenmiş oluruz. Balığın şiddetle kaloma boşaltmaya başlaması, tasmalamanın en doğru şekilde gerçekleştiğini bize bildirir. Bu aşamayı beklemek en doğru yöntemdir.

Balık oltaya atladığı anda şiddetle basmaya başlamışsa, yukarıda bahsettiğimiz bu aşamalara gerek kalmaz. Balık kendi kendini tasmalamış demektir. Bu aşamadan sonra mücadele başlar. Eğer balığı görmek, almak veya geri salmak istiyorsak balığı çok zorlamadan mücadele etmeliyiz. En doğru mücadele şekli, balığın davranışlarına ayak uydurarak mücadeleye devam etmektir. Balık aslında bize ne yapmamız gerektiğini bu yolla söyler. Balığa ayak uydurarak mücadele yöntemi keyifli ve çok öğreticidir. Çünkü her balığın davranış şekli farklıdır. Bu yüzden her bir av yeni bir macera ve yeni bir eğitimdir.

Balığı Tekneye Almak

Biz balığı yorarak çektiğimiz için balık yorgun gelir. Bu yüzden tekneye almak için acele etmeye gerek kalmaz. Hatta ben yalnız çıktığım avlarda balığın kaçabilmesi için bu süreyi uzatırım. Balığın yaşama isteği yüksekse de geri salarım. Yalnız çıktığım avlarda amaç avcılık becerilerimi geliştirmektir. Balığı almak ikinci plandadır. Ancak balığın etine ihtiyacım varsa alırım. İhtiyacım yoksa geri salarım. Bu şekilde kısmetimin daha çok arttığına inanırım. Bunca yıldır yaptığım avlar da bunu tecrübe ettim.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/F4gg5F6PML4

Büyük Balıkla Mücadele Şekli

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.