Suluadanın Karşısında Akya Avı :
Balık avı, benim için eve et tedariki anlamına gelmemektedir. Balık avı, öncelikle denizde olmak, sonra da avcılık yeteneğimi geliştirmek için yaptığım bir aktivite anlamına gelmektedir. Özellikle de jigging yöntemiyle av yapıyorsam bu iki unsurun yanında bir de spor yapmak anlamına gelmektedir. Jigging yönteminde yaptığım spor, serbest dalış yaparken çok ciddi bir kondisyona sahip olmamı sağlıyor. Bu sayede uzun bir süre nefes tutabiliyorum. Böylece hiç dalış antrenmanı yapmadan derin dalışlar yapabiliyorum.
Denizcinin Denize Olan Özlemi
Denizcinin, denize olan özlemi hiç bitmez. Bu yüzden her fırsatta denize açılmak için fırsat kollar. Sabah erkenden kalkıp güneşin doğuşunu denizde yol alırken seyretmek kadar güzel bir şey var mıdır? Güneşin doğuşunu seyrederken bir de ona kaloma sesi eklenirse değme keyfime. Her gelen yemlik balığı çekerken büyük balık hayali kurmaya başlarım. Her bir yemlik büyük balık anlamına gelmektedir. İki üç yemlik balık alınca yem balığı avı biter. Artık büyük balık avı yapacağım meraya ulaşıp büyük balığa başlamak isterim.
Büyük Balık Merası
Söz konusu Adrasan ise, mera her yerdir. Evet, Adrasan’da her yer büyük balık merasıdır. Fakat yıllar süren deneyimlerimiz neticesinde belli başlangıç noktalarımız olmuştur. Bunlar genel olarak Adrasan Koyunun sol tarafında Pırasalı Ada, sağ tarafında da Suluadadır. Genel olarak buralardan balık avına başlamadığımız zaman avın hakkını vermediğimizi düşünürüz. Fakat bazı günler büyük balığın koy içinde yoğunlaştığı olur. Böyle zamanlarda bu meralara gitmeyiz. Bazen de zaman kısıtlı olduğunda bu meralara kadar gitmeyiz. Ama vakit uygunsa, koy içindeki hareketlilik çok belirgin değilse, mutlaka ava bu meralardan başlamayı tercih ederiz. Bu meralara baktıktan sonra koy içine doğru yöneliriz. Koy içindeki pek çok merada olta çekerek kıyıya doğru yaklaşırız. Bu ring içinde genellikle bir merada büyük balık avımızı yaparız.
Suluada Sevdası
Suluadayı meşhur yapan Adrasanlının bu adaya duyduğu sevdadır. Bu adayı görüp, burada denize girip bu adayı sevmeyecek insan yoktur. Özellikle suyun altından bu adanın dip yapısını ve yaşantısını görenler için bu sevda vazgeçilemez olur. Aynen Adrasanlılar gibi. Acaba, Adrasan’da yaşayıp Suluadanın dip yapısını suyun altından görmeyen var mıdır? Biz Suluadayı görünce dalış aşkımız depreşir. Aksilik bu ya, Suluada da dalışa yasak bölgedir. Ama en çok dalış yapılan yer de Suluada olur. Şu satırları yazarken bile “ah! orada olup dalış yapsam” diyorum.
Suluada İstikametinde Balık Avı
Sabah erkenden Suluada istikametine doğru yol aldım. Yolda yemlikler oltayı suya bırakır bırakmaz gelmeye başladı. Bu yüzden oltaları toplayıp adaya doğru hızlıca yol aldım. Çünkü deniz biraz sert olacak gibi gözüküyordu. Bu yüzden işimi hızlıca bitirip dönüşe erkenden geçmek istiyordum.
Adaya yaklaşırken bir tane canlı yem alıp ava başladım. Büyük balık da beni çok bekletmedi. İlk balığı biraz sert davranınca kaçırdım. Sonra ikinci büyük balığı almak kısmet oldu. Büyük balıkla mücadele ederken hava sertleşmeye başlamıştı. Ama balıkla mücadelemi olumsuz etkilemiyordu. Hatta bana yardımcı oluyordu. Bu şekilde mücadeleyi hızlıca yapıp balığı tekneye aldım. Sonra da dönüşe geçtim.
Hava sert bile olsa denizde olmak ve buraları görmek çok güzeldi. Tabi bir de büyük balıkla mücadele etmenin keyfi vardı. Bu düşünceler içinde Adrasan Koyuna doğru yol aldım.
Suluadanın Karşısında Akya Avı
Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/QpDVtGZmqXs