SURPRIZ LAMBUKA AVI YAPTIK

Sürpriz Lambuka Avı Yaptık :

SURPRIZ LAMBUKA AVI YAPTIK

Akdeniz’de Lambuka göç geçişi genel olarak 20 Temmuz – 5 Eylül arasında olur. Yoğun geçiş de Ağustos ayı içinde, özellikle de son iki haftasında olur. Eylül sonlarında ise Lambuka avı çok zordur. Genellikle bu dönemde oltalara atlayan Lambukalar büyük boylarda olur. Ayrıca yoğun geçiş dönemlerinin öncesi ve sonrasındaki dönemlerde 1 m üzeri Lambuka avları yapmak da mümkündür. Ama bu avların belli bir zamanı yoktur. Benim şimdiye kadar edindiğim tecrübeye göre, bu tür balıklar kıyılara havanın sert ve denizin aşırı dalgalı olduğu dönemlerde yaklaşır. Bir de, gümüş balığı gibi ufak yem balıklarının kıyılarda normalin üzerinde çoğaldığı günlerde yaşanır. Zaten böyle zamanları suyun dışından izleyebilmek, hareketin yoğunluğundan dolayı mümkün oluyor. Bu durumun dikkatli gözlerden kaçması mümkün değildir.

SURPRIZ LAMBUKA AVI YAPTIK

Kaloma Şiddetle Boşalınca

Ali Bağcı ve İrfan ile büyük balık avı için yem balığı arayışındaydık. Pırasalı Adanın açığında sohbet ederek dolaşıyorduk. Konu geçmiş senelerde yaptığımız avların analiziydi. Bir anda kaloma şiddetle boşalmaya başladı. Kaloma boşalırken Ali “biraz önce arkamızdan balıklar suyun yüzünden atlayarak oltaya doğru geldiler” dedi. Bu alışık olduğumuzdan daha güçlü ve şiddetli bir kaloma hareketiydi. Farklı bir balığın oltaya atladığını hemen anladık. Ne olduğunu anlayana kadar tedbirli davranmaya karar verdik. Kalomayı hiç sıkmadan ve balığın kalomayı rahatça boşaltmasına izin vererek mücadeleyi sürdürdük. Bir süre sonra balığın arkada suyun yüzüne atladığını gördük. Bu şekilde oltadaki balığın Lambuka olduğunu kesin olarak emin olduk.

SURPRIZ LAMBUKA AVI YAPTIK

Daha önceden çok fazla Lambuka avı yaptığımız için kalomaya çok dokunmamamız gerektiğini biliyorduk. Aynı şekilde mücadeleyi sürdürdük. Dikkatli mücadelenin ödülünü de aldık. Sonrasında çok sürmeden balığı tekneye aldık. Açıkçası çok şaşkındık. Bu zamanda Lambuka avını hiç beklemiyorduk. Üstelik oltaya takılan Lambuka sezonda avladıklarımızdan daha büyüktü. Büyük olması güzeldi. Ama bu dönemde oltamıza takılmış olması hayret vericiydi.

Göç Dönemi Dışında Lambuka Geçişi

Bundan daha büyük Lambuka avlarını daha önceki senelerde yapmıştık. Bizi şaşırtan bu avların nadiren olması ve belli bir döneminin olmamasıydı. Hazır böyle bir av yapınca bu konuyu tartışmadan geçmek olmazdı. Daha önceden yaptığımız avlardan konu açarak durumu analiz ettik. Sonunda geldiğimiz nokta bu balıkların aslında bütün sene boyunca geçişlerini kıyılara çok fazla yaklaşmadan yaptıklarıydı.

SURPRIZ LAMBUKA AVI YAPTIK

Kıyılara denizin sert olduğu ve yem balıklarının kıyılarda büyük artış gösterdiği dönemlerde yaptıklarıydı. Bir soru da “acaba kıyılara bu ufak balıkları büyük balıklar mı yaklaştırıyordu”? Bence kesinlikle öyleydi. Denizdeki bütün hareketliliğe suyun ısısı yanında, göç ve beslenme hareketleri sebep oluyordu. Bir sonuç da, Lambuka avını yaptığımız yerde başka daha büyük balıklarında av yapmakta olabileceğiydi. Yani böyle zamanlar tam büyük balık avı yapma zamanlarıydı.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/swhIDNdXsfY

Sürpriz Lambuka Avı Yaptık

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI HIKAYELERI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.