Balık Avı Olumsuz Düşüncelerden Arınarak Yapılmalıdır :
Büyük balık avı bazen nazlı olur. Bazı insanların belli bir tecrübeye ulaşması gerekir. Bazılarının uzun bir süre balığın peşinde koşması gerekir. Bazılarının balığın avını yapmaya yeterince konsantre olması gerekir. Bazen motivasyon ve inanç ön plana çıkar. Ama bütün bunların yanında tereddüdün olmaması gerekir.
Tereddüt odaklanmayı, isteği, arzuyu, özlemi zayıflatır. Adeta parazit yapar. Büyük balık avına gelirken büyük bir inançla gelmek çok önemlidir. Ama bütün bunlar ihtirasa dönüşmemelidir. İhtiras, kıskançlık, haset gibi duygularla çıkılan avlardan netice almak mümkün değildir. Zaten bu negatif duyguların tamamı amatörlüğün ruhunu yok eder.
Amatör Balıkçı Balık Avına Niçin Çıkar?
Amatör balıkçı balık avına keyif almak, güzel vakit geçirmek, kısmetse güzel bir av yapmak için çıkar. İstediği gibi bir av olmasa bile “bugün kısmet değilmiş” der geçer. Zaten kısmetten ötesi yoktur. Ama kısmet olanı almaya çalışırken olumsuz duygular beslemek doğru değildir. Mümkünse amatör balıkçı balık avına çıkarken bu tür duygulardan arınmalıdır. Negatif duygular avın keyfini kaçırır. O anın güzelce yaşanmasını engeller. Keyifsiz yapılan işten de hayır gelmez.
Aslında insan başına gelen olumsuz şeyleri kendine verilmiş ceza olarak düşünmekten kurtulmalıdır. Başımızı gelen olumlu veya olumsuz her şey bir olguyu kavramamız içindir. Aslında bunu bir mucidin bir buluş yaparken yaptığı denemeler gibi düşünmek gerekir. Olumsuz denemeler, olumluya ulaşmanın yoludur. Her olumsuzda bir olasılık elenmiş olur.
Hata Ne zaman Öğretici Olur?
İnsan hata yaparak öğrenir. Hata, hatamızı kabul ettiğimiz an bizim için öğretici olur. Öğrenme veya hatayı düzeltme süreci, hatayı kabul edip yönümüzü doğruya çevirdiğimiz an başlar. Burada yönümüzü doğruya çevirmekten, saf doğruyu kastetmiyorum. Niyeti doğru olanın, eninde sonunda doğruya ulaşacağından bahsediyorum. Doğruya öyle bir kerede bulmak ne mümkün. Doğruya ulaşmak merdiven çıkmak gibidir. Her adım bize yeni bir bakış açısı kazandırır. Bakış açımız genişledikçe doğruyu fark etmeye başlarız. Süreç bu şekilde gelişir. En doğru diye de bir şey yoktur. Doğru zamana, mekana bağlı olarak değişim gösterebilir. Özellikle balık avında bugün en doğru olan bir yöntem. Yarın hiç işe yaramayabilir. Sürekli arayış içinde olmak gerekir. Aslında öğrendikçe hiçbir şey bilmediğimizi öğreniriz.
Hatalardan Ders Çıkarmayı Bilen Kendini Geliştirebilir
Balık avı da böyledir. Her başarısız avdan sonra nelerin yanlış gittiğini inceler ve nasıl düzelteceğimizi kararlaştırırsak bir ileri aşamaya geçeriz. Yeni bakış açısı bizim doğruları daha çabuk kavramamızı sağlar. Her işte farkı, ufacık değişkenler belirler. Ama unutmamak gerekir ki, balık avı sosyal bir olaydır. Sosyal canlılar şartlara uymak adına davranışlarını geliştirebilirler. Bunun anlamı sürekli bir değişimin olduğudur. Sanılanın aksine balıklarda öğrenen canlılardır. Kendilerini geliştirirler.
Başarıyı Amaçlayan Ona Ulaşır
Balık avı ancak olumlu düşüncelerle yapılırsa olumlu netice verir. Olumlu düşünen insan uğraşmayı, denemeyi ve başarısız olmayı göze alır. Başarısızlık öğrenmenin, gelişmenin lokomotifidir. Tereddütsüz istek başarının temel anahtarıdır. Başaracak insanın aklında tereddüt barınamaz.
Balık Avı Olumsuz Düşüncelerden Arınarak Yapılmalıdır
Paylaşmayı Bilenin Balık Avı Videosu: https://youtu.be/r5UssZBst-o