Suat Yiğitle Adrasanda Yakala Bırak Avı :
Bu sene sahile yakın bir çadır kamp alanı açtık. Adı Tatil Camping. Sabah balık avından sonra kamp alanında dinleniyordum. Aklımda” akşam suyuna çıksam mı?” düşüncesi olduğu için eve gitmemiştim. Bu arada kamptaki işlere de yardımcı oluyordum. Eşimle oturmuş sohbet ederken Suat aradı. “Abi, Adrasan’dayım. Sende müsaitsen akşam suyu yapalım mı? Hem de sohbet ederiz” dedi. Zaten ben de bir yerden kıvılcım bekliyordum. “Olur, hatta çok iyi olur” dedim.
Akşam suyu için saat 16.30 da buluştuk. Suat, Kaan ile beraber gelmişti. O gün Kaan ile tanıştık. Kaan, hem yem balığı avına yardımcı oldu, hem de büyük balık avının videolarını çekti. Sohbetlerimiz esnasında gördüğüm ki, Suat kendine gerçekten de doğru bir yol arkadaşı bulmuş. Suat’ın aklından geçen planları gerçekleştirmekte çok yardımcı olacak bir arkadaş olduğu belli oluyor. Suat’ı bu konuda tebrik ettim. Arkadaşın iyiyse, yolun her zaman açık olur.
Aklımızda Orkinos Avı Vardı
Bir süredir Adrasan sularında Orkinoslar boy gösteriyordu. Bu yüzden öncelikle aklımızda Lambuka avı vardı. Zaten oltamıza atlayan ilk yem balığı da Lambuka oldu. Hemen Orkinos için bir takım hazırlayıp koy dışında dolaşmaya başladık. Yemlik Lambuka çok hareketliydi. Kamışın ucundan Lambukanın hareketliliği açıkça gözüküyordu. “Bu kadar hareketli bir yemin varsa Orkinosu oltaya çekmek zor olmaz” düşüncesindeydik. Bu yüzden ava tam anlamıyla odaklanmıştık. Ama Orkinoslar bizimle aynı fikirde değildi. Ne kendilerini gösterdiler, ne de oltaya geldiler.
Akya Avı Yapmaya Karar Verdik
Artık zaman iyice ilerlemeye başlamıştı. Aklımıza “acaba Kuzu avımı yapsak” düşüncesi takıldı. Hemen bir oltayı yem balığı için su bıraktık. Aynı zamanda Orkinos için de olta çekmeye devam ettik. Yem balığı hiç bekletmedi. Meranın yakınında oltaya atladı. Bütün oltaları topladık. Canlı Lambuka ile yemlik Tombik yer değiştirdi. Oltayı salıp meraya doğru yöneldik. Meranın biraz açığında, nedendir bilmiyorum, motoru boşa alıp oltayı dibe doğru indirme ihtiyacı hissettim. Dibe az bir mesafe kala tekneye yol verdim. Tekneye yol vermemiz ile Akyanın atlaması bir oldu.
Daha önceden meranın bu kadar açığında hiç Akya avı yapmamıştım. Daha önceden hiç büyük balık avlamadığımız bir yerde Akya oltadaydı. Hem oltada büyük balık olmasına, hem de merayı genişletmiş olmamıza seviniyordum. Suat bu arada büyük balık ile mücadeleye başlamıştı. Balık çok sıkı mücadele ediyordu. Suat’ın mücadele şekline bakılırsa balık büyük gibiydi. Ama genel olarak da o kadar büyük balık davranışları göstermiyordu. Ama mücadelenin görsel kısmı güzeldi. Balıkla mücadele ederken de, video çekerken de önemli olan balığın sıkı mücadele etmesidir. Sohbet ederek mücadeleye devam ettik.
Balığın Çoğalması İçin Yakala Bırak Avı
Balık sonunda teknenin altında gözüktü. Suat, itina ile balığı tekneye aldı. Takipçilerine yakala bırak avında dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak balığı geri bıraktı. Güzel bir akşam suyu bereketi yaşamıştık. Balığı geri bırakmak da ayrı bir güzellikti. Bu vesileyle görüntülerin geniş bir amatör balıkçılar kitlesine ulaşacak olması ve bir akımı başlatacak olması da güzeldi.
Başarılı olmanın verdiği mutlulukla Adrasan Sahiline doğru sohbet ederek yol aldık.
Başarımızın temel kaynağı da, ihtiyacımız olmayan balığı geri bırakmaktı. Bu sayede yakala bırak avının ülkemiz sularında yaygınlaşmasına katkı sağlamış olacaktık. Sularımızda balığı çoğaltmak adına her katkı çok önemlidir. Ancak bu işi büyük kitlelerin gönüllü katılımı ile başarmak mümkün olacaktır.
Suat Yiğitle Adrasanda Yakala Bırak Avı
Büyük Balık Avı Videosu : https://youtu.be/h1GR9bB7mr4