YEMIMIZE SALDIRAN DEVASA BALON BALIGI

Yemimize Saldıran Devasa Balon Balığı :

YEMIMIZE SALDIRAN DEVASA BALON BALIGI

Balık avına yem balığı avı ile başlarız. Çünkü büyük balık avında yemli dip sırtısı en iyi yöntemdir. Yem avından sonra Akya Oltasını hazırlayıp büyük balık avına başlarız. Akya Oltası canlı veya ölü yemle hazırlanabilir. Canlı yem biraz daha avantajlıdır. Ama canlı yemi kaybettiğimizde ölü yemle ava devam edebiliriz. Ölü yemin taze olması, canlı yemle aralarında oluşan avantajı nispeten azalır. Oysa ölü yem bayatladıkça avantaj farkı açılır. Balon Balıkları denizdeki sisteme en fazla zarar verecek olanı daha öncelikle tüketirler. Bu yüzden de canlı ve taze yemi kullanmak avantajlıdır.

YEMIMIZE SALDIRAN DEVASA BALON BALIGI

Balon Balığı Neden Oltadaki Yemi Yer 

Balonların görevi denizde sistem dışı olan canlıları yemektir. Böylece denizin sağlıklı kalmasını sağlar. Bizim oltadaki canlı yem, oltaya bağlı olduğu ve yorgun olduğu için normalde olduğu gibi yüzemez. Kaldı ki, balonlar yorulup hızı azalan balıkları da sistem dışı olarak algılar. Bu yüzden de hemen ona yönelerek yeme çabası içine girer. Ayrıca sürüdeki bir balon da aynı şekilde sistem dışı olduğunda, onu da aynı akıbet bekler. Balonlar sistem dışı olanın ne olduğuna bakmaz. Şimdiye kadar dalışlarda çok büyük bir balığı Köpek Balıkları gibi yediğini veya yemeye çalıştığını görmedim. “Muhtemelen onu da yiyorlardır” diye düşünüyorum. Ayrıca taşların arasında veya kumların üstünde diğer balıkların yumurtalarını yerken de görmedim. Denizde diğer balıklar ile uyum içinde yüzerler. Onlardan biri sistem dışı olduğunda ise canavar kesilirler.

YEMIMIZE SALDIRAN DEVASA BALON BALIGI

Olta Takımlarına Verdiği Zararlar

Olta takımlarımıza bilinçli olarak zarar verdiklerini düşünmüyorum. Muhtemelen bir çok balon yeme aynı anda saldırdığı için arada bizim takımlarda zarar görüyor. Çünkü o anda yemden parça kapma yarışı yaşanıyor. Ama en ilginci, büyük bir balık ile mücadele ederken takım misinasının kesilmesini hiç anlayamıyorum. Bir anda olta boşa çıkıyor. Bu esnada avımız olan büyük balık, kancalar ve kesilen takım misinası gidiyor. Bu arada “büyük balık bu işten zarar görmeden kurtuluyordur” diye düşünerek teselli bulmaya çalışıyorum. O anda takımlar çok umrumda olmuyor. En üzücüsü avın gitmesi oluyor.

YEMIMIZE SALDIRAN DEVASA BALON BALIGI

Zıpkınla balık avı yaparken vurduğum büyük balıkların yakınına, nadir de olsa bir balonun sokulduğu oluyor. Ama büyük balık ona tepki gösterdiğinde hemen uzaklaşıp gidiyor. Oysa oltadaki büyük balık, zıpkındaki halinden daha özgür olduğundan balonların onun yakınına sokulabileceğini pek düşünemiyorum. Ama bazen de takımı kesen Köpek Balığı olabiliyor. Onlar genellikle, oltadaki büyük balık kafa vururken, henüz oltadan parçalanıp düşüremediği yeme hamle yaparlar. Bu yüzden de yemin üzerinde diş izleri kalır. Bu şekilde hangi balığın bunu yaptığını tespit edebiliriz. Ama takım misinası kesilmişken bunu tespit etmek zordur. Bu durumda genellikle ihale balonlara çıkar.

Oltadaki Yeme Saldıran Balonların Verdiği Zarar

En büyük zararı yem görür. İkinci sırada; yemi yerken üçlü kancaları ana kancaya bağladığımız ip misinalar en fazla zararı görür. Üçüncü sırada; eğer ip misinalar koparsa üçlü kancalar gider. En son olarak da, o kargaşa arasında takım misinası birinin ağzına dokunursa yem ve bütün kancalar gider. Bazen bu o kadar hissetmeden olur ki, uzun bir süre boş takımı çekmeye devam edebiliriz. Ancak takımı kontrol ettiğimizde her şeyi kaybetmiş olduğumuzu fark ederiz. Tabii ki, büyük hayal kırıklığı, boşa geçen çok değerli zaman ve bolca masraf çıkar. Ama bu yüzden tutup da balonları öldürmeye kalkmayız. Allah’ın onlara verdiği görevi yapmaya çalıştıkları için onları cezalandırmak haddimize düşmez. Allah’a şükredip yeni takımlar ile avımıza devam ederiz. Ancak bu sayede güzel avlar yaparız. Bu doğa ile uyum içinde olmanın bir zorunluluğudur. Belki de balonlar bu şekilde bizi terbiye ediyor olabilir.

Büyük Balık Avı Videosu: https://youtu.be/e54zSbg7pkk

Yemimize Saldıran Devasa Balon Balığı

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EGITIMI, BALIK AVI VIDEOLARI, FOTOGRAFLAR kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

YORUMLAR (Lütfen, yorumunuz ile bize katkıda bulunun)

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.